Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Тяло, пари, предишни връзки – страховете, за които 90% от мъжете никога не говорят

Тяло, пари, предишни връзки – страховете, за които 90% от мъжете никога не говорят

Тяло, пари, предишни връзки – страховете, за които 90% от мъжете никога не говорят  - изображение

Мъжете изглеждат толкова силни и решителни! Дали имат тайни страхове? "Няма начин!" е това, което много жени ще кажат. Понякога нещата не стоят точно така. В определени случаи всичко опира до стереотипите, които обществото налага и при двата пола. Представяме ви 9 тайни страхове на представителите от мъжки пол. Вижте кои са те!

 

Начинът, по който изглежда тялото му

мъжки страхове

От ранна детска възраст на момичетата се внушава, че трябва да бъдат слаби, за да ги харесват момчетата. Дамите са готови на всякакви лишения, за да постигнат перфектната фигура – да спазват строги диети, да седят с часове във фитнеса и т.н. При мъжете няма наложени такива стереотипи, но това не означава, че те не се притесняват за външния си вид. Част от тях умело прикриват този страх като се шегуват, че имат бирено коремче.

Финансовите средства, с които разполага

финансовите средства

Мъжете основно се тревожат за своята финансова стабилност, защото е прието, че съпругът трябва да издържа семейството си. Един необвързан младеж изпитва подобни притеснения, защото смята, че най-важното „качество“, за да си намери гадже, е „портфейлът му да е пълен“.

Ревността и завистта

ревността

Ревността на мъжете обикновено не е толкова очевидна, колкото при жените, но болката, която изпитват никак не е за подценяване. Вашият партньор може и да не показва никакви признаци на притеснение, когато му разказвате за новия ви колега, който е с прекрасно чувство за хумор. Но това не е така. Бъдете сигурни, че гаджето ви ревнува и приема другия като конкуренция. За да изчезне този страх, трябва да проведете откровен разговор с човека до вас. Обяснете му, че обичате само него и няма никакъв повод за излишни притеснения.

Неопитността

неопитността

Представителите на мъжкия пол в определени случаи влизат в образа на т.нар мачо. Не се учудвайте, ако някой флиртува с вас и се представя като опитен любовник, който ви лъже за броя на бившите си. 

Окосмяване и оплешивяване

окосмяване и оплешивяване

Никой не знае 100 % какво се случва в ума на един мъж. Дали той се притеснява от малкото количество косми по тялото си или пък от прекаленото окосмяване? Едно е сигурно: оплешивяването е един от най-големите му страхове. По-добре не повдигайте този въпрос пред него, защото ще влошите положението.

Диетата

диетата

"От днес съм на диета". Партньорът често чува тези думи от приятелките си. Но ако той неочаквано прояви желание да спазва хранителен режим, това ще прозвучи странно и нелепо. Важно е да се подчертае, че представителите на мъжкия пол полагат всекидневни грижи за тялото си. В определени случаи повече, отколкото представителките на нежния пол.

Проблемите във връзката

проблемите във връзката

Партньорите са склонни да признаят за проблемите във връзките си само пред най-верните си приятели, но истината е, че те рядко обсъждат такива неща с тях. Естествено, че мъжете също страдат от любов, но в повечето случаи не си признават и тъгуват сами.

Броят на бившите гаджета

бивши гаджета

Партньорът ви определено ще се притесни, ако знае броя на бившите ви гаджета. На подсъзнателно ниво той се конкурира с тях, като накрая се стреми да бъде най-добрият. Мили дами, препоръчително е да не говорите по тази тема, но ако вече приятелят ви знае точната бройка, проведете откровен разговор с него. Обяснете му, че миналото си е минало, а единственото, което има значение е настоящият миг.

Изразяването на емоции

изразяването на емоции

"Не плачи, ти си мъж!" Родителите искат да възпитават децата си, като ги направят силни и способни да защитят семействата си след време. Всъщност подобна стратегия не е печеливша. По този начин мъжете се страхуват, че ще изглеждат слаби в лицето на една жена и прикриват истинските си емоции.

 източник: brightside.me

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниЗдравни съветиПсихологияТестовеХранене при...СпортСоциални грижиФизиологияАнкетиЛеченияИсторияКлинични пътекиДиетиБотаникаСпециалистиАнатомияИзследвания