Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Турция през погледа на един турист - част 2

Турция през погледа на един турист - част 2

Турция през погледа на един турист  - част 2 - изображение

Оли е запален турист, живее в Турция около две години. За поредното изживяване в живота си тя споделя: Това е абсолютно различен свят, изпълнен с автентични и удивителни неща, които няма да можете да намерите в други страни. Това е страна на спокоен начин на живот, зашеметяваща природа и гостоприемни хора, които обикновено не говорят английски или други езици."

Ето някои от най-интересните неща, които момичето споделя за "държавата, която ще остане завинаги в паметта ми".

Турски чай

турски чай

Чаят е топ напитка - може буквално да пиете по 20 на ден. Ако сте в Турция, престъпление е да не пиете чай с малки сладки чаши през деня и след всяко хранене. Докато живеех в Турция, никога не съм виждала някой в ресторант да поръча голяма чаша чай (освен себе си и чужденците). Също така е необичайно да се пие чай с мента.

Миди

миди

Опитайте задължително миди. Няма нужда да ги търсите, защото можете да намерите миди на всеки ъгъл. Турците обичат да готвят мидите малко пикантни и с много лимонов сок.

Те са добро решение за хора, които са на диета, но все пак искат да се опитат нещо вкусно и традиционно.

Шофиране

Ако имате шофьорска книжка в Турция, определено трябва да проявите търпение. Някои улици са изключително тесни. Дори и най-спокойният човек може да се превърне в чудовище по време на шофиране. Това се задълбочава от факта, че почти винаги има огромни задръствания, особено в Истанбул.

Понякога може да наблюдавате много интензивни ситуации, като например как двама шофьори се опитват да се състезават помежду си и накрая започват да се карат с часове.

Транспорт в Истанбул

Има всички видове обществен транспорт в Истанбул, но любимият ми е фериботът. Можете ли да си представите да ставате сутрин и да не пътувате до офиса си с метрото, а с ферибот? Това се превръща в наистина релаксиращо пътуване с чаша турски чай или кафе.

Истанбул е разположен на два континента и понякога хората трябва да пътуват дълъг път от Азия до Европа или обратно. Не е изненада, че много хора избират да пътуват с ферибот. Топлият вятър духа по лицето ви, уличните музиканти свирят музика, а чайките летят след ферибота. 

Такси в Истанбул

такси

Това е любимата ми тема. Ако сте в Истанбул и трябва да си поръчате такси, по-добре е да изтеглите модерно приложение, което ви позволява да платите с кредитна карта и да контролирате пътуването си. Уличните таксита са много скъпи.

Таксиметровите шофьори използват всяка възможност, за да печелят пари, като ви мамят, особено ако сте чужденец. Някои от тях ще се преструват, че не говорят английски и дори и да посочите с пръст маршрута си в Google, но те все още ще изберат най-дългия път.

Така че, ако искате да спестите време и нерви, изтеглете приложение и се насладете на пътуването си.

Домашни любимци

домашен любимец

Турците обожават домашните си любимци. Практически никога не съм срещала човек, който не е имал домашен любимец. Те вземат животни навсякъде, дори в офисите си. Но голям минус са скъпите цени във ветеринарните клиники.

Турският народ има специално отношение към котките

котки

Много турци ще ви разкажат много за тази народна традиция и историята за пророка Мохамед, който щеше да присъства на вечерната молитва и да отреже дъното на дрехата си, за да не пречи на котката да спи.
Турските котки определено са най-щастливите и най-спокойните котки в света.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория