Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Турция през погледа на един турист - част 1

Турция през погледа на един турист - част 1

Турция през погледа на един турист  - част 1 - изображение

Оли е запален турист, живее в Турция около две години. За поредното изживяване в живота си тя споделя: Това е абсолютно различен свят, изпълнен с автентични и удивителни неща, които няма да можете да намерите в други страни. Това е страна на спокоен начин на живот, зашеметяваща природа и гостоприемни хора, които обикновено не говорят английски или други езици."

Ето някои от най-интересните неща, които момичето споделя за "държавата, която ще остане завинаги в паметта ми.

Турските курорти

Кападокия

Препълнени популярни плажове? Определено не. Турция има много невероятни места, които ще останат в сърцето ви завинаги. Едно от тези места е Кападокия - уникален свят, изпълнен с невероятни гледки и история. Просто не е възможно да се намери нещо подобно в други страни. В Кападокия можете да живеете в пещерен хотел и да си организирате полет с балон с горещ въздух. Това е едно от най-романтичните места в света.

Турска закуска

закуска

Кафе, яйца или кроасан? Нищо подобно. Можете да намерите много сладкиши, маслини, сирене, месо, мед, различни видове пресен хляб, всички видове яйца и разбира се зеленчуци и плодове. Не е възможно дори да изядете всичко, което виждате на масата, но не и необходимо. Можете да кажете: "Нахраних се" и никой няма да бъде обиден. А останалата част от храната се връща в хладилника до следващата сутрин.

Също така е традициция да се срещате с приятели и роднини за закуска, особено през уикенда. Понякога можете да видите 20 души в ресторант, които се срещат, за да се насладят на хубава закуска заедно и да преяждат, докато говорят.

Симит

Симит

Симит е кръгъл хляб, със семена от сусам или по-рядко от мак или слънчоглед. Рано сутрин в много райони има човек, който минава през всяка къща с камион, пълен с изпечени печива, събуждайки хората, крещейки: "Симииииити!" И ако искате, просто отворете прозореца и извикайте обратно на продавача - тогава всички във вашия квартал ще знаят, че ще ядете симит. Много е сладко, но в началото може да изглежда странно за хората от други култури.

Турски шопинг

пазар

Да, в Турция има много хубави молове, но най-интересното пазаруване е в хаотичните базари. Две правила: договаряне и колкото повече торби, толкова по-добре. Когато отидете на базара, буквално се губите в най-различни неща. Всеки продавач се опитва да ви нахрани безплатно с хубав свеж домат, маслини или ядки. Никога няма да се върнете гладни от базар. Нормално е да опитате нещо, преди да го закупите. И разбира се, ако не се пазарите, целият смисъл на това пазаруване се губи. Трябва поне да поискате нещо допълнително в чантата си, ако продавачът не иска да откаже цената.

Понякога идвате на тези базари, за да намерите автентични турски неща на супер евтини цени. Ако ви е скучно, можете да започнете състезание с приятеля си, който може да купи повече неща само с $ 10.
Турските базари са специален свят. Можете да прекарате целия ден, като в музей, просто гледайки цветни лампи, килими и тениски. Трябва да сте много силни, за да се противопоставяте на купуването на неща, от които всъщност не се нуждаете.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЗаведенияСпортИсторияСнимки