Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Топ 9 опасни страни, в които трябва да бъдете много внимателни - част 2

Топ 9 опасни страни, в които трябва да бъдете много внимателни - част 2

Топ 9 опасни страни, в които трябва да бъдете много внимателни - част 2 - изображение

Тунис

Тунис

Тунис има невероятно море, плажове и спа центрове. Но всичко това не е толкова съвършено, колкото изглежда.

 • От време на време има политически митинги и сблъсъци. Ако случайно сте свидетел на нещо подобно, опитайте се да стоите далеч от тълпата.
 • Тунис има строга забрана за снимане на кули, мостове и военни обекти. Преди да направите снимка, помолете служител за разрешение.
 • Ако плувате в морето през август, рискувате да има медузи. Ако това се случи, измийте изгарянето с чиста вода и се консултирайте с лекар.

Южна Африка

Южна Африка

В Южна Африка, диамантеният център на света, можете да посетите нос Добра надежда, да разгледате плажа на пингвините и да посетите водопадите Виктория в Замбия и Зимбабве. Но бъдете готови за изненади.

 • Бъдете нащрек през нощта: тук се случват много престъпления. Не ходете по бедните квартали. По-добре е да се придвижвате с кола през нощта. Дръжте прозорците на автомобила затворени. Могат спокойно да ви ограбят, докато се разхождате.
 • Бъдете внимателни по пътищата в Южна Африка. Хората карат вляво в тази страна. Когато пресичате пътя, първо погледнете наляво, после надясно.
 • Пушенето е забранено на много обществени места и може ви глобят, ако ви видят, че палите цигара. Пушенето се извършва само в определени райони.
 • Южна Африка е домът на най-опасните животни. Бъдете внимателни при пътувания, които включват животни. Също така се препоръчва да плувате на плажове с метална мрежа, която да предпазва хората от акули.
 • Не забравяйте да посетите лекар преди пътуването, за да ви направи всички необходими ваксини. Малария, жълта треска и бяс са често срещани тук.

Етиопия

Етиопия

В Столицата на Етиопия, Адис Абеба, има паметник на Пушкин. Но трябва да се пазите от охраната дори в тази красива страна.

 • Избягвайте граничните региони със Сомалия, Кения, Судан и Еритрея. В миналото е имало политически конфликти в тези страни и хората са били отвличани. Пътувайте в група с водач.
 • Сезонът на дъжд в Етиопия продължава от април до септември, в зависимост от региона. Преди пътуването, не забравяйте да разберете какво ще бъде времето.
 • Те имат много строги правила за снимките. Преди да направите снимка, поискайте разрешение от местните жители или полицаи.
 • Проучете списъка със заболявания, които могат да се хванат в Етиопия и се ваксинирайте. Възможно е да се заразите холера, менингит, хепатит и малария.

Нигерия

Нигерия

Нигерия оцелява в търговията с роби, революциите и войната за независимост. Въпреки това в тази страна има какво да се види. Например, можете да посетите спонтанно пазарите в Лагос или да посетите езерото Чад. Но не забравяйте, че не винаги е безопасно в Нигерия.

 • Има случаи на отвличане на чуждестранни туристи. Не се отклонявайте твърде далеч от хотела и не носете прекалено оскъдни дрехи.

 • Има много отровни змии там. Хипопотамите, слоновете и крокодилите също могат да представляват опасност. Когато отидете на разходка, бъдете нащрек. Гледайте стъпките си и не се приближавайте до животни. Не ги хранете!
 • Избягвайте ходенето боси по пясъчния плаж и изсушавайте влажните си дрехи. Някои видове тропически мухи могат да принесат червеи в тях, които след това ще попаднат под кожата ви.

Вижте първата част ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниОрганизацииСоциални грижиЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗаведенияАнкети