Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Тест: Емоционално интелигентни ли сте?

Тест: Емоционално интелигентни ли сте?

Тест: Емоционално интелигентни ли сте? - изображение

Даниъл Голман е известен американски психолог, който заключва, че хората с висока емоционална интелигентност (EQ) са по-успешни от хората с висок коефициент на интелигентност (IQ). Хората с висока емоционална интелигентност водят по-щастлив и успешен начин на живот. Също така те по-лесно се адаптират към различните ситуации.

Какво е нивото на вашата емоционална интелигентност? Проверете с този тест, който съдържа 10 въпроса. Съветваме ви да записвате вашите отговори на лист.

Въпрос №1

На тази снимка Вивиан от филма „Хубава жена“ изглежда:

личностен тест

 1. Обидена и наранена

2. Развълнувана и благодарна


Въпрос № 2

Мъжът на снимката е:

личностен тест


1. Объркан

2. Изненадан

 

Въпрос № 3

На снимката момиченцето е:

личностен тест

1. Отвратена

2. Уплашена и изненадана


Въпрос № 4

Близък приятел ви изнервя. Вашата реакция е:

личностен тест


Въпрос № 5

Шофьорът на автобус е груб с вас и ви обижда. Вашата реакция е:

личностен тест

Въпрос № 6

Отивате на разходка с децата си, но едно от тях започва да плаче, защото никой не иска да си играе с него. Вашата реакция е:

личностен тест


Въпрос № 7

Колежката ви днес се е облякла по нестандартен начин. Вашата реакция е:

личностен тест

Въпрос № 8

Съпругът ви обещава да се прибере навреме от работа, но не го прави. Обяснява ви, че има да свърши още работа, а вие нервничите, защото цял ден сте сама с бебето. Какво се случва, след като се прибере у дома?

личностен тест


Въпрос № 9

Започвате нова работа като мениджър на екип, но нямате предишен опит на подобна позиция. Минават 2 месеца, но нещата с ръководенето не се получават. Как ще реагирате в тази ситуация?


1. Осъзнавате, че тази работа не е за вас. Изчаквате два месеца, за да видите дали положението ще се добри. Ако това не се случи, напускате и започвате да си търсите нова работа.


2. Анализирате конкретната ситуация и търсите причина за вашия неуспех. Опитвате се с всички сили да подобрите компетенциите и уменията си. Ще промените отношението си към работата, за да станете по-добри.


Въпрос № 10

Най-добрата ви приятелки моли да излъжете гаджето й, че предната вечер двете сте били заедно. Вие се съгласявате и лъжете. Как се чувствате?


1. Изпитвате вина


2. Разсъждавате по следния начин: От една страна тя е моя приятелка и аз я подкрепям, но от друга се срамувам всички тези лъжи. Горкото момче…


Резултати:

Ако повечето ви отговори са № 1, ще трябва още да работите върху емоционалната си интелигентност. Към този момент вие все още не разбирате емоциите на останалите. Трябва да се научите да контролирате собствените си емоции, за да не реагирате прекалено бурно. Още малко тренировки върху вашето EQ и животът ви ще се подобри. Ще ви очакват нови емоции и нови възможности за развитие.


Скорошно проучване установи, че 90 % от успелите хора имат много високо EQ.


Ако повечето ви отговори са № 2, поздравления! Вие имате висока емоционална интелигентност. Време е да покорявате нови върхове!

 източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСпортНовиниСнимкиЛюбопитноТестовеАнкетиИсторияДиетиИзследвания