Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Тези 7 хитринки ще направят живота ви по-лесен

Тези 7 хитринки ще направят живота ви по-лесен

Тези 7 хитринки ще направят живота ви по-лесен - изображение

Колкото и удобства и аксесоари да имаме в домакинството си, понякога се налага да бъдем изобретателни. Ето нашите предложения:

1. Да обелим ябълка

Ако не можете да намерите нож, има по-лесни начини да обелите ябълка. Това важи и за всеки плод или зеленчук с твърда кора, която трябва да бъде обелена. Просто вземете алуминиева кутийка от някаква напитка и извадете горната част. А сега я използвайте, както е оказано на снимката!

2. Фенерче под ръка

Често нашите телефони нямат достатъчно силна светкавица. Независимо дали, за да направите снимка или да си светнете в тъмното - за да подобрите светлината, просто вземете пластмасова бутилка и отрежете гърлото й. Използвайте лепило/тиксо, за да залепите главата около светкавицата на телефона. Ограниченията на светлината ще я подсилят и ще ви дадат по-ярка светлина в същото време.

3. Паста за зъби

Всички ние изпускаме телефона си тук и там. Ако не се стигне до счупване или напукване на екрана, то поне ще има драскотини. Най-доброто решение, за да се отървете от драскотини и белези, е просто да използвате бяла паста за зъби и да я разтриете на екрана. Избършете го с влажна кърпа и екранът ви ще е като нов.

4. Поправете кабела на зарядното си

Често пъти хвърляме нашите зарядни в чанта или ги набутваме в джобовете си. Ето защо често се случва да повредим гумираната част на кабела им. Хората обикновено просто го облепват с тиксо, но по-ефективен начин е да използвате силиконово лепило и да покриете оголената област.

5. Гумичка от ластик

Този училищен хак и е изненадващо много ефективен. Просто вземете гумена ластик и я затегнете здраво около пръста си. Използвайте я като гума, триейки върху хартията. Може да ви замирише на изгорял каучук, но ще премахне ненужното от листа.

6. Любимият пуловер и досадните власинки

Не ви ли е писнало от всички онези опити да премахнете власинките от любимия пуловер, без особен успех? Има по-лесно решение за това! Изхвърлете вашите лепкави ролки и използвайте главата на самобръсначка, за да премахнете всички власинки. Това ще бъде по-ефективно и няма да повреди пуловера.

7. Бутилка с добро сцепление

Всеки обича да има охладена бутилка с нещо газирано, сок или кафе. Но когато извадим бутилката от хладилника, температурата предизвиква образуването на роса около бутилката. Това я прави по-податлива на това да се хлъзне от масата. За по-добро сцепление, всичко, което трябва да направите, е да изрежете по-голямата страна на балон и да облечете дъното на бутилката. По този начин дъното се превръща във вградена подложка с отлично сцепление.

Още подобни хитринки и съвети можете да намерите в нашия раздел "Съвети" ТУК >>>

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиСпорт