Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Тайните на хората с винаги чисти и подредени домове

Тайните на хората с винаги чисти и подредени домове

Тайните на хората с винаги чисти и подредени домове - изображение

Някои хора отписват поддържането на чист дом – те просто не желаят да хабят енергията си в тази посока, а предпочита да я насочат в преживявания.

Но ние всички имаме в живота си този приятел: всеки път, когато отидем на гости в неговия дом, всичко е на мястото си – чисто и подредено. Дори и в ъглите да търсите прах няма как да откриете. Тук сравнението с Моника от Приятели, на която и е заложено генетично да обича да излъсква дома си до блясък, е напълно приемливо.

Но как го правят – дали почистват интензивно един час след работа всяка вечер или от сутрин до вечер чистят през почивните дни?

Споделяме с вас тайните на хората, чиито домове са винаги чисти.

Те знаят разликата между подредено и чисто

Къщата може да бъде чиста, тъй като повърхностите и подовете са почистени, мебелите и килимите също,а баните светят. Но ако има дрехи по неоправеното легло, играчки навсякъде по пода и купчини книги и вестници навсякъде, тази къща няма да придаде вид на чиста, защото не е подредена. Някои хора се чувстват спокойни, когато домът им, макар и не толкова почистен е подреден. Те не могат да се отпуснат, когато къщата е чиста, но претрупана с вещи.

Почистването като ежедневен навик

Хората, чиито домове винаги изглеждат чисти, не чакат да "избухне бомбата", а след това с часове да подреждат последствията от този взрив. Те имат рутинни графици, за да поддържат всяка стая в изряден вид. Това може да означава пренареждане на възглавници и одеяла, прибиране на детските играчки, поставяне на дрехи в гардероба, сгъване на прането от сушилнята.

Те почистват, докато се разхождат из къщата

Като поддържат основните повърхности относително чисти през цялата седмица, чистофайниците не трябва да прекарват времето си в тези задачи по време на почивните дни. През уикенда те отделят повече време и енергия за неща като измиване на пода и пускане на прахосмукачка.

Те имат по-малко вещи

Трудно един дом може да изглежда претрупан, когато собствениците нямат много неща. Вместо да прекарват време в подредбата на вещи, които имат, само за да се върнат към хаоса една седмица по-късно, тези хора не притежават много предмети, защото много добре знаят, че след това ще трябва да ги подреждат. Умници!

Никой не е съвършен и не всичко може да има място

Тези навици са лесни, прости и отнемащи по-малко време, отколкото бихте си помислили - всъщност те спестяват време в дългосрочен план. Ако искате да имате дом, който винаги изглежда чист, започнете само с една от тези тайни и го включете в ежедневната си или седмична рутина.

Тези навици са напълно възможни, дори когато децата тичат наоколо, особено ако им помогнете.

А за моментите, в които нещата, които притежавате, са навсякъде - кухнята е покрита с трохи и тоалетните не са били изтъркани от седмици, не забравяйте: всичко е наред. Дишайте!

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: huffpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниИсторияСоциални грижиАнкетиОрганизацииДиетиНормативни актове