Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Същността на "Тайната" и вдъхновяващи цитати от известната книга

Същността на "Тайната" и вдъхновяващи цитати от известната книга

Същността на "Тайната" и вдъхновяващи цитати от известната книга - изображение

В настоящия момент рафтовете в книжарниците бълват от литература, подпомагаща човешката пълноосъзнатост, позитивно мислене, кариерна успеваемост и мотивация. Тази тенденция започна преди няколко години, когато се появи "Тайната" на Бренда Барнаби. Книгата е създадена в сътрудничество с над 20 емблематични имена, свързвани с метафизиката и движението за самопомощ.

В "Тайната" подробно се разглежда скритата сила на човешкото съзнание, потенциалът му и начините за развитие на този потенциал. Всички тези съвременни тезиси, събрани в книгата, са възродени от древни източни философии. А с напредването на страниците, се дават примери и от все по съвременни автори от западноевропейската литература.

Тялото се разглежда като нещо тленно и бързопреходно, човешката мисъл е явление, свързано пряко с елементите на цялата вселена, а душата – вечна и неумираща изразителка на тази мисъл.

Позитивното мислене е изключително важно за успехите на човека, според съдържанието. След него идват концентрацията, освобождаване от страховете и дишането.

В книгата са предложени начини за упражняване на човешката мисъл, за да се развие и да постигне едно основно умение – визуализация. Според авторите, това е основно средство за постигане на успех. И ако човек умее да си представя това, което наистина иска, то безпроблемно би го постигнал. Ясната картина, породена от мисълта, изпраща сигнали до вселената, а тя от своя страна ги връща, вече реализиращи се. По този начин човек наистина може да постигне и немислимото. Само и единствено със силата на своята мисъл.

Вярвате или не, книгата всъщност оказва огромно влияние на много хора по целия свят.
Дали обаче успехите, които постигат са породени от визуализацията или от самата вяра в себе си… Може би трябва да прочетете книгата, за да го изпробвате сами.

цитат

цитат

цитат

цитат

цитат

 

Автор: Милена Минчева

Източник: Барнаби, Б. Тайната. София, 2010

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиИсторияРецепти