Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Сънят е новото черно

Сънят е новото черно

Сънят е новото черно - изображение

През последните години висококачественият сън добива статута на тенденция. Днес добрият сън е това, което за хората от 1980 г. беше еспресото (често повече от едно) за закуска. Сънят продава и всички неща, които са свързани с него – от различни видове матраци до табли за легла и естетически нововъведения – ще бъдат под светлината на прожекторите през март. През този месец се провеждат Националната седмица на съня, Седмицата за безопасен сън, Националният месец на леглото и Национален ден на дрямката в САЩ. Междувременно, на 26 март е и Денят на фалафелът в Щатите, така че като цяло се очертава един страхотен период.

Националната седмица на съня, която тази година се провежда между 11 и 17 март, провокира научна дискусия относно съня и множеството свързани с него предимства, а междувременно разговорът се разнообразява от модните спални тенденции за 2018 г. Луксозни марки, фокусирани изцяло върху спалните дизайни, разглеждат нови платове и иновативни матраци, чиято единствена цел е усъвършенстване на качеството на съня. Лула Грийн - малък, но високо сертифициран производител на спално бельо - например вярва, че сънят си заслужава, само ако е обгърнат в органичен лен.

Сън

Не само техническите подобрения са от значение. Марката "Sailor Beds" и нейният партньор "Андрю Мартин", който притежава лиценз за цифровото възпроизвеждане на портретни изображения от Националната галерия, създават невероятни табли за легла, които се отличават с удивителна селекция шедьоври. Предишните проявления на "Андрю Мартин" са под формата на огромни облицовки за стени и причудливи и своеобразни обвивки на възглавници.

Националната фондация на съня ни приканва "да започнем със сън" - лозунг, който подчертава, че добрият сън е предпоставка за здрав и пълноценен живот. 

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, pixabay.com/bg, pexels.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...ПсихологияЛюбопитноФизиологияСпортАлт. медицинаСнимкиНовиниЛеченияДиетиВидеоИзследванияИсторияБотаника