Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Съвети и хитрини за пътуваща "соло" дама

Съвети и хитрини за пътуваща "соло" дама

Съвети и хитрини за пътуваща "соло" дама - изображение

Решили сте да идете на екскурзия сами?! Поздравления. Светът на самотните пътешественици е малък, особено когато става въпрос за жени, но това всъщност е страхотна възможност за преоткриване на вътрешното Аз.

Страхът и несигурността са неща, с които е твърде вероятно да се сблъска човек. Затова е хубаво да се справите отлично в приготоврелнията си, а за целта ще Ви помогнат следващите няколко съвета.

ПОДГОТОВКА

Да организирате предварително всичко е една от най-важните стъпки в планирането на пътешествие. Това, разбира се, не бива да прераства в другата граница – да премисляте твърде много всичко. Планирането по-скоро трябва да се свежда до приготвяне на нужните документи (виза, лична карта, паспорт), организиране на комфортен транспорт, както и резервации в правилните хотели.

подготовка

Подготвяйки се, мислете за тези неща преди да заминете:

-Разучи ли ли сте?

Може да звучи очевидно, но е учудващо колко хора тръгват някъде сами, доверявайки се само на популярни статии в социалните мрежи. По-добре би било да се четат форуми, в които хората споделят лични мнения и преживявания.

-Прегледайте картата.

Знаейки маршрутите, ще ви бъде по-лесно да се ориентирате и да не губите часове в излишно лутане. Така по-лесно ще планирате и транспорта си, спестявайки си, освен време, но и пари.

-Планирайте бюджет.

Повечето места за отсядане в туристическите области са адаптирани за по-големи туристически групи или за двойки, затова е и трудно да се намерят места с единични легла. Това не означава, че трябва да наемате квартира за пет души. Ако предварително проучите района, със сигурностще намерите достъпно и усамотено място само за Вас. 

БАГАЖ

багаж

Склонността към прекаляване с излишен багаж е характерна за почти всеки, но в такъв тип ваканция е редно куфарите да са сведени до минимум. Вземете най-нужните дрехи, съобразени с времето.

НЕ СЕ ПРЕТОВАРВАЙТЕ

Релакс

Тъй като сте сами и няма с кого другиго да се съобразявате, ще можете да посетите всички места, които искате. Но не прекалявайте с обикалянето, тъй като екскурзията Ви бързо може да се превърне в натоварване. Балансирайте между разходките и релаксацията.

ОСТАНЕТЕ ПОЗИТИВНИ

Останете позитивни

Емоциите Ви ще бъдат решаващото звено за това приключение. Негативните настроения ще развалят почивката Ви, докато позитивното отношение ще Ви помогне да се радвате и на най-дребните детайли.
Това е малкият ни наръчник за самотната пътешественица. А Вие, които още не сте се решили на подобно изживяване, не губете време, защото може да се окаже най-удовлетворяващият момент в живота Ви.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: femalefirst.co.uk

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСпортАлт. медицинаХранене при...Социални грижиНовиниТестовеПатологияФизиологияОрганизацииИсторияАнкетиКлинични пътекиДиетиРецептиНормативни актовеЛеченияЗаведенияСпециалистиБотаника