Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Съвети за успешен брак от викторианските дами

Съвети за успешен брак от викторианските дами

Съвети за успешен брак от викторианските дами - изображение

През Викторианската епоха отношенията между мъжа и жената са били много по-различни, отколкото днес. Викторианците са били много учтиви, а ухажването и бракът не са били изключение.

Да бъдеш съпруга през онзи период се оказва не лесна задача. Дамите постоянно са ограничавани и отдадени изцяло на семейството без право на свобода и забавления.

Прочетете за някои от най-странните съвети за брак от Викторианската епоха, които ще ви изненадат. Убедени сме в това!

Омаловажаване таланта на жените

булка

Викторианските жени не са имали кариера, но дори и в "специалните случаи", при които са били надарени с талант от Бога - оперни певци или да пишат книги за деца - те не са били търсени за съпруги и са оставали стари моми. През онова време се е смятало, че ако съпругата работи то официално признава съпруга си за "непълноценен и безперспективен".

Не правете секс за забавление

викторианска двойка

През този период религията и медицината са били взаимосвързани. Освен повишения риск за предаване на болести по полов път, хората са заплашвани с наказание от Господ за прегрешенията и изкушенията, на които не са могли да устоят.

Проведете с дъщеря си "онзи разговор"

майка и дъщеря

Една викторианска дама не очаквала нищо повече от "прекрасна прегръдка" през първата си брачна нощ. Анализаторите на този период споделят, че "майката е била жестока, изпращайки дъщеря си в брачното ложе, без да й каже какво я очаква". Булката е била травмирана, ако не е подготвена предварително какво я очаква през тази специална нощ.

Не дразнете съпруга си и не изисквайте прекалено много от него

жена с деца

"Хленченето е страничен ефект на безсилие". В свят, в който една жена е била подчинена на съпруга си, тя винаги е намирала за какво да се оплаче. Дамите обаче не трябвало да се оплакват, дори и да има причина, защото авторитетът на мъжкия пол е последица от греховната същност на жените.

Не трябва да бъдете прекалено модерни

викторианска двойка

Жените са  насърчавани да изглеждат модерни,но не и прекалено, защото това коствало много финанси на техните мъже. Гримът също е бил забранен (това е още един разход, за който мъжът трябва да плати).

Не трябва да се интересувате от забежките на съпруга ви

мъж и жена

Ако викторианска съпруга научи, че съпругът й е бил неверен, тя трябва да запази мълчание и да не разпространява случилото се. Причината? Това е част от мъжката природа да отиде да търси нова версия на момичето, което сте била, преди да му родите седем деца и да се превърнете в примерна домакиня. Все пак съпругата му се успокоява с факта, че тя винаги ще бъде онази специална жена, която ще бъде с него в добро и зло.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: marieclaire.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноАнкетиНовиниСоциални грижиЗдравни съветиТестове