Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото “Сутрешни страници” - тайната за продуктивност и креативност през целия ден

“Сутрешни страници” - тайната за продуктивност и креативност през целия ден

“Сутрешни страници” - тайната за продуктивност и креативност през целия ден - изображение

Главата ви бръмчи от ежедневни задачи през целия ден? Това е толкова побъркващо и досадно. Всички тези отговорности могат да попречат на вашата концентрация. Особено ако трябва да се концентрирате върху определена творческа задача и изисква да засилите креативността си.

Е, авторката Джулия Камерън има решение за тази ситуация - сутрешни страници.

Напишете и забравете!

През далечната 1992г. Камерън за първи път споменава за този полезен метод.

Правилото е много простичко – напиши го и го забрави – “методът на сутрешните страници”.

Когато ставате от леглото сутрин, напишете три страници на ръка. Но какво да напишете? Камерън отговаря – няма никакво значение.

Може да опишете всичко. Всичко. "Няма грешен начин какво да съдържат сутрешните страници", пише тя. "Тези ежедневни сутрешни писаници не са предназначени да бъдат изкуство. Страниците са предназначени да бъдат, просто, акт на размърдване на ръката по редовете на листа.

Целта, обяснява Камерън, е да се отървете от всички дребни, глупави, странни мисли, които блокират творческото ви мислене през целия ден. Записките дори не са предназначени за четене - просто ги запишете и ги поставете в плик. Прочистете съзнанието си. Ако желаете няколко месеца по-късно може да прочетете безсмислиците, които сте написали. Не позволявайте на никого да чете сутрешните ви страници!

Може да звучи абсурдно, но има солидни доказателства от учените по този въпрос. Според проучвания писането вечер на списък с ежедневните дейности, която трябва да свършите ни действа успокояващо, кара ни да се притесняваме по-малко и прави сънят ни по пълноценен.

Друго проучване показва, че писането за стресиращи или травматични събития във вашия живот, може да помогне за намаляване на тревожността при хора, които обикновено потискат емоциите си.

Журналистът Оливър Бъркеман:„Гардиън“ : "Сутрешните страници създават метафоричен частен домейн - толкова ценен, че ми е трудно да си представя, че някога ще спра."

Предприемачът Крис Уинфийлд казва, че този метод е променил живота му по много начини. „ За 241 дни, откакто започнах да правя сутрешни страници, пропуснах да ги правя два пъти. И в двата от тези дни бях малко по-обезпокоен, мислите ми бяха объркани и просто се почувствах спрял", пише той. "Сутрешните страници са едно от тези неща, които звучат толкова просто, че не мислиш, че ще ти действат положително. Едно от нещата, които осъзнах в живота си, е, че много от най-хубавите неща са наистина прости, но нашите сложни мозъци ни карат да мислим, че не са. " Опитайте - това е толкова просто, може да проработи при вас.“

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: curiosity.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниПсихологияСпортИсторияСнимкиЗдравни съветиЛеченияНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноКлинични пътеки