Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Страх ли ги е слоновете наистина от мишки?

Страх ли ги е слоновете наистина от мишки?

Страх ли ги е слоновете наистина от мишки? - изображение

Всички ние сме виждали това в детските филмчета, чували сме го в шеги или измежду други "факти" за животните.

Твърдението, че слоновете се страхуват от мишки е най-често срещаното твърдение за животинското царство. Но наистина ли е вярно или е пълна измишльотина? Време е да научите и да станете с една идея по-умни!

Няма да създаваме повече излишно напрежение и ще отговорим директно. Проведените проучвания, не дават никакви доказателства, че слоновете са уплашени от мишки.

Човекът, който е измислил това и някак е накарал всички да повярват в него, може би е най-големият трол на всички времена. Добра работа, човече!

Това, от което животните се плашат е внезапни движения.

Е, имайки предвид мишките и техните движения, които са наистина бързи, е възможно да разберем от къде идва това твърдение, но не напълно.

Известното предаване на Discovery Channel, MythBusters (Ловци на митове), тестват твърдението, че слоновете са уплашени от мишки.

Резултатът сочи, че слоновете са уплашени от всеки обект, и животно, което се движи изведнъж или скача, мишки, включително.

Въпреки това, веднага след като слоновете осъзнаят, че това е мишка, те продължават със заниманията си.

По-късно този мит е подлаган на още експерименти. Собственик на цирк се съгласява да съдейства. Десет слона, които не са привикнали с мишки, биват изложени на няколко. Когато мишките са пуснати на пода, слоновете не проявяват никакви признаци на страх. Дори и когато мишките са наистина близо.

Следващата стъпка е да пуснат мишките в кутия, която е отворена внезапно, докато слоновете минават покрай нея. Слоновете са значително уплашени, виждайки мишките и техните резки движения неочаквано. Но и тук отново, в момента, в който те осъзнаят, че това са просто миши, те продължават по пътя си сякаш нищо не се е случило и нямат никакъв проблем да минат покрай тях.

Накратко, тези сладки животни нямат фобия, свързана с мишки.

Те дори не се считат за плячка на никое животно в природата. За никое друго живо същество, освен лъвовете и човека. Те почти няма от какво да се страхуват. Това, което слоновете имат, са рефлекси, които са жизнено важни за всеки вид живо създание.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиНовиниЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлИстория