Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Странни теории как хората ще еволюират – част 2

Странни теории как хората ще еволюират – част 2

Странни теории как хората ще еволюират – част 2 - изображение

Лесно е да се мисли за човешкия вид като заседнал в еволюционния коловоз. Медицината показва как много хора, които някога биха напуснали генния басейн, сега живеят и създават деца. "Оцеляват само най-силните" вече не е приложима максима. Но дали действително след няколко хиляди години хората ще изглеждат по същия начин, както сега? Не всеки мисли така.

Огромни очи

"Художникът и изследовател" Николай Лам смята, че бъдещите хора ще имат по-големи чела и огромни очи, като последните ще са им нужни, за да възприемат полученото количеството светлина, понеже ще живеят от външната, тъмна страна на Слънчевата система. Също така е доста вероятно да изглеждат като Джордж Клуни, чието лице според лондонския козметичен хирург Джулиан де Силва е 91,86 % перфектно. Николай смята, че естественият отбор ще ни направи двойници на Джорд Клуни, които имат огромни, странни очи - нелепо, не мислите ли? 

Николай Лам

Живот във водата

Д-р Матю Скинър предвижда бъдеще, в което планетата ще бъде наводнена, а хората - принудени да преживяват дълго време във водата, като ловят риба или просто се прехранват с водорасли. Според тази теория естественият еволюционен отбор ще ни помогне да развием хриле, за да можем да дишаме и виждаме в новата подводна среда. Разбира се, тази теория пренебрегва факта, че максималното възможно покачване на нивото на Световния океан според "National Geographic" е 216 фута. Това е достатъчно, за да бъдат опустошени всички крайбрежни градове в света и по-голямата част от щата Флорида, но все пак не стига, за да се наводни цялата планета. 

Странни теории как хората ще еволюират – част 2

Постджендеризъм

Тази теория вероятно няма нужда от разяснение. Все пак, в книгата си Джордж Дворски и Джейм Хюс обясняват постджендеризма като движение, което популяризира биотехнологииите, поради тяхната роля в доброволното елиминиране на половите разлики. В случая думата "джендър" се чете като еквивалентна на "биологичен пол", макар правилната й употреба да засяга социалните пол или роля, но все пак теорията на Дворски и Хюс е любопитна и предвижда интензивно технологично развитие.

Странни теории как хората ще еволюират – част 2

Всички ще бъдем клонинги

Всеки път, когато изследовател клонира нещо, представи теория по въпроса за клонирането или се спомене думата "клонира", се появява група хора, която изказва притесненията си относно вероятността един ден човешката репродукция да не бъде вече „наложителна“. Това, разбира се, е малко вероятно, при условие че значително би намалило генетичното разнообразие и съответно потенциално унищожило човешкия род според Futurist.

Не еволюираме изобщо

И последно, някои учени твърдят, че човешката еволюция спира преди известно време – не само защото медицината е направила възможно оцеляването на по-неспособните, но и понеже географско изолиране на населението почти отсъства.

Вие как мислите?

Вижте първа част на статията тук.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: grunge.com
Снимки: pinterest.com, pixabay.com.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЛюбопитноНовиниПсихологияАнкетиНаправления в медицината