Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Спенсър Туник планира масова гола фотография в Мелбърн

Спенсър Туник планира масова гола фотография в Мелбърн

Спенсър Туник планира масова гола фотография в Мелбърн - изображение

Фотографът Спенсър Туник планира да запълни една от най-известните мелбърнски улици с голи хора, независимо от времето. Артистът, базиран в Ню Йорк, обяви завръщането си в Австралия по-късно тази година. При последното си посещение през 2010 г. Туник снима повече от 5000 души (от които спортисти, лекари, учители и пенсионери) – голи, на стъпала на операта в Сидни. Този път артистът е решил да използва "Chapel Street" в Мелбърн за своите цели в рамките на два дни от месец юли. Проектът е част от фестивала "Provocarе arts".

Фотография в Сидни

Туник коментира, че очаква отново да работи с жителите на Мелбърн, като спомена масовата гола фотография, която направи в града през 2011 г. на "Princes Bridge".

"Почти 5000 души, които идват по време на дъжд, за да бъдат част от произведение на изкуството, са феноменални", коментира той. Гражданите на Мелбърн са малко по-смели, заради желанието си да позират независимо от времето. Долавям в тях усещането за гъвкавост и способността за поемане на риск."

Туник призова модели над 18 годишна възраст и "във всякаква форма, размер, националност и етническа принадлежност" да се присъединят към неговия проект.

"Разбира се, бих искал 5000-те хиляди души, които вече са участвали предишни години да се регистрират, но също така мисля, че се нуждаем от нова кръв и нови преживявания."

Подобно на снимките от 2001 г., събитието, което предстои да се случи през юли, ще се осъществи независимо от температурните амплитуди.

"Ако се притеснявате от студа – недейте, защото участниците няма да бъдат голи за дълъг период от време", коментира маркетинг говорителят на "Chapel Street".

Фотографиите ще бъдат включени в колекция, озаглавена "Завръщане към голотата", за която Туник се надява, че ще помогне да се изкорени идеята за тялото, описвано като някаква "прославена възвишеност".

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: theguardian.com, smh.com.au

Снимки: artnet.com, theguardian.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияПсихологияНовиниЗдравни съвети