Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Скъпи дами, ето за какво не трябва да се извинявате – част 2

Скъпи дами, ето за какво не трябва да се извинявате – част 2

Скъпи дами, ето за какво не трябва да се извинявате – част 2 - изображение

Жените са чувствителни същества, дори и да са силни и независими. Понякога те изпитват ненужна вина за всичко, което казват, правят и дори чувстват. Това често се случва поради натиск отвън: "трябва да имаш гадже", "твоето хоби е смешно", "трябва да родиш" и хиляди други неща. Но не трябва да се извинявате за тях.

Време е да промените отношението към себе си! За ваше добро е.

За емоции

Човешките същества имат емоции - всеки го знае. Понякога плачете, смеете се или крещите. Може да имате желание да бъдете сами и да не говорите с никого, или искате да прегърнете най-добрия си приятел точно в този момент!

Можете да бъдете ядосани, щастливи, изненадани, разочаровани, тъжни и дори безразлични - и не трябва да се извинявате, само защото не сте отговорили на някого с усмивка.

Да помолите за помощ

помощ

Почти всяка жена поне веднъж е изпадала в ситуация, в която се нуждае от помощ, но се срамува да помоли за съдействие.

Трябва да разберете, че молбата за помощ е абсолютно нормална и никой няма да ви съди. Освен това, повечето хора биха се радвали да помогнат, защото всеки обича да се чувства нужен - само трябва да попитате. И вместо да се извинявате, кажете искреното „благодаря” – хората ще го оценят много повече.

За различно мнение

деца

Хората могат да се съгласят или не с вас - това е тяхно право. Ако вашият приятел ви попита дали ви харесва тази нова книга от популярен писател а, можете да кажете „не“, без да изпитвате вина. Просто не ви харесва конкретния стил на писане и точка. Не сте му казали да изхвърли тази книга, нали?

Как се обличате

начин на обличане

Винаги има някой, който не е доволен от вашия стил на обличане. Това е въпрос на вкус и не трябва да влияе на нивото на комфорт. Без значение дали харесвате рокли, спортни облекла или старите дънки на майка ви. Освен ако не ходите на разходка само по бельо или не нарушавате дрескода на работното място, може да носите това, което искате.

За гордост от постиженията ви

Дори ако това е първият ви омлет. Това е вашето лично развитие, малка стъпка, която направихте за по-добро и по-интересно Аз. Можете и трябва да се гордеете с успеха си. Не обръщайте внимание на тези, които се опитват да омаловажат вашите постижения.

Да обичате тялото си

дами

Вие сте "твърде слаб", "твърде дебел", "мускулест", "мършав", "твърде нисък". Вече сте чували тези думи, нали? О, наистина? Спомняте ли си, че всички хора са различни? Не забравяйте: Вие решавате дали сте прекрасен или не.

Защо не знаете всичко

дама

Ами, честно казано, и не трябва. Желанието за знания е нещо, което има значение. Ако не знаете как излита самолетът или как се меси питка, винаги можете да попитате Google. В края на краищата всеки човек постоянно учи нещо ново – дори и големите умове.

За начина ви на живот

начин на живот

Какво означава за вас щастието? Няколко деца? Голяма кариера? Пътуване? Хората винаги мислят, че знаят какво е по-добро за вас. Те ви тласкат към неща, които смятат за правилни. И все пак, ако не сте готови за брак сега, това е вашият избор. Ако обичате работата си, не слушайте тези, които ви казват, че трябва да я смените.

Вероятно го казват, защото ви обичат и ви желаят само най-доброто - по-висока заплата или щастлив семеен живот. Но вашият живот е ваш избор. Винаги е по-добре да слушате сърцето си.

За броя на сексуалните ви партньори

мъж и жена

Можете да "опазите себе си до брака" или да имате колкото си искате партньори. И в двата случая винаги ще има някой, който да критикува вашия избор.

И все пак, въпросът е, че това е вашият избор. Нито трябва да го обяснявате, нито да се извинявате.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитноНовиниТестовеСпортСоциални грижиХранене при...Алт. медицинаПатологияФизиологияИсторияАнкетиОрганизацииРецептиКлинични пътекиНормативни актовеДиетиЛеченияСпециалистиБотаника