Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Световни примери: Как да бъдете добри родители - част 2

Световни примери: Как да бъдете добри родители - част 2

Световни примери: Как да бъдете добри родители - част 2 - изображение

Споделете семейната трапеза

семейство

Това е нещо, което много семейства по целия свят превръщат в рутина. Египетските, италианските и аржентинските родители наблягат на редовните, дълготрайни събирания на семейството и приятелите. По този начин децата ще изградят и укрепят важни семейни връзки, които ще продължат през целия им живот.

Децата трябва да се учат да работят от ранна детска възраст

дете

Най-младите майки в Централна Америка дават на своите деца домакински задачи от ранна възраст. Това помага на малките да развият силна работеща етика. Децата се очаква да работят и да подпомагат семейните финанси от най-ранна възраст, така че опитът с работа и други отговорности е безценен.

Оставете малките на чист въздух

деца

Според публикация на „ted.ideas.com“ е обичайна практика родителите в скандинавските страни да оставят децата си в количките извън ресторанта, дори и в студен зимен ден, докато се наслаждават на гореща напитка или обяд вътре на топличко. Смята се, че смразяващият свеж въздух ги поддържа по-здрави и по-устойчиви на болести. И в Норвегия, хлапетата стоят навън, дори при температури под нулата.

Не гледайте бебето си в очите

бебе

Хората които живеят в Кения, избягват да гледат бебето си в очите дори при най-малката проява на вълнение на децата. Това е техният начин да възпитат детето да не търси твърде много внимание.

Не бъдете прекалено амбициозни към децата си

деца

Много родители влагат много усилия върху това децата им да посещават различни курсове по езици или спорт още в ранна детска възраст. Разбира се, че искате вашите деца да бъдат успешни и амбициозни и да вършат всички неща, които мечтаете те да правят, но помислете отново дали това е правилният начин. Например, родителите в Холандия предпочитат децата им да растат на спокойно място в щастлива и успокояваща атмосфера, вместо да им налагат строги правила и да им причиняват излишен стрес .Това може да е предизвикателство, да израснеш и да следваш мечтите си, но балансирайки това с достатъчно време за почивка, може да има и известни ползи.

Въпреки че може да не сте съгласни с всичко, което правят родителите по света, все пак сме убедени, че ще си откраднете някои от триковете.

Още примери как да бъдете добри родители вижте ТУК>>>

източник: thelist.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиСнимкиНовиниАнкетиОрганизацииСпециалистиХранене при...СпортИнтервютаИсторияРецептиТестовеАлт. медицинаНормативни актовеОбразованиеЗаведенияКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника