Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Разрушена е звездата на Доналд Тръмп в Холивуд

Разрушена е звездата на Доналд Тръмп в Холивуд

Разрушена е звездата на Доналд Тръмп в Холивуд - изображение

Звездата на Доналд Тръмп върху алеята на славата в Холивуд отново е била разрушена. Според Los Angeles Times" полицейското управление на Лос Анджелис (LАPD) получава обаждане от предполагаемия извършител. В докладите е описано, че заподозреният пристига с кутия за китара, след което унищожава звездата с инструмента. Докато той напуска местопрестъплението преди пристигането на служителите на реда, впоследствие все пак се предава и е задържан в управлението. Вероятно е да му бъдат повдигнати обвинения за вандализъм. Докато в района има частна охрана, нейната намеса е спорна, тъй като тези служители не притежават същите правомощия като полицаите.

Звездата на Доналд Тръмп

Това не е първият път, в който звездата е мишена на атака, известни са множество инциденти с прояви на вандализъм. През 2016 г. Джеймс Ламбърт Отис, на 53 г., е записан да използва пневматичен чук и кирка, за да премахне името на Тръмп от звездата. Мъжът коментира, че е бил мотивиран от скандалното видео в Холивуд, в което бъдещия американски президент използва нецензурна терминология, за да опише безбожието.

Отис е осъден на тригодишна пробация, 20 дни обществен труд и изплаща 4400 щатски долара за щетите. Звездата е била също така и част от протест чрез изкуство: през 2016 г. около нея е издигната стена, която символизира политиката на президента по въпросите с имиграцията.

Холивудската алея на славата включва множество звезди, посветени на известни личности, включително с наградените през 2018 г. Джеф Голдблум, Джак Блек, Кирстен Дънст и Зоуи Салдана. Получателите на звезди се избират от комитет, който разглежда кандидатури през цялата година, а звездите се закупуват за 30 000 долара.

Редактор: Наталия Тотева

Източник: theguardian.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовини