Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Първа изява на Синтия Никсън като кандидат-губернатор

Първата изява на Синтия Никсън като кандидат-губернатор

Първата изява на Синтия Никсън като кандидат-губернатор - изображение

Във вътрешността на слабо осветения бар "Stonewall Inn", тълпата приветства с викове "Синтия! Синтия!", след като актрисата и кандидат-губернатор за щата Ню Йорк Синтия Никсън стъпва на малката сцена за своята първа изява. Тесният кръг от привърженици, сред които съпругата на актрисата и техни близки приятели, са се престрашили да напуснат домовете си по време на микроциклон, за да пият бира и да отпразнуват кампанията й. Значимостта на Гринуич Вилидж не е изгубена: размириците от 1969 г. помагат да се постави началото на националното движение за ЛГБТ правата.

Под блещукащите светлини и плакатите "Cynthia NY", Никсън постави начало на собственото си движение след дълга история на политически активизъм. Кристин Маринони – съпруга на Синтия вече 6 години – представи партньорката си с история за тяхната първа среща по време на пресконференция и разказ как години по-късно (през 2002 г.) при битката за спонсориране на публичните училища, Никсън е била арестувана заради протест срещу предложението на Майкъл Блумбърг да бъдат отрязани 350 милиона долара от бюджета на Борда на образованието.

"Някои хора си мислят: какво странно явление, че Синтия Никсън, знаменитост, се кандидатира за губернатор, но за тези от нас, които я познаваме, това има перфектен  смисъл", гласи част от коментара на Маринони. "Синтия има много правилно усещане за това какъв тип трябва да е света, в който живеем и за това какъв Ню Йорк можем и трябва да имаме; тя е изключително умна, има необходимата стратегическа мисъл, тя е истински страстна и  когато Синтия влезе в битка, то определено е там, за да я спечели".

Когато самата Никсън излиза на сцената, тя веднага насочва разговора към ЛГБТ правата – като се възползва от шанса да отвърне на бившата общинска съветничка Кристин Куин, която наскоро я определи като "неквалифицирана лесбийка".

Синтия Никсън"Добре дошли, неквалифицирани лесбийки – и квалифицираните от вас също."

Тя говори относно предизвикателствата, пред които е изправено ЛГБТ обществото при администрацията на Доналд Тръмп.  Трябва да кажа, че като общност, ние сме в особено труден момент в нашето ЛГБТ пътуване. […] Слънцето не грее по равно за всички ни. Куиър хората, които са освен това и афроамериканци, мюсюлмани, латиноамериканци или са от работническата класа са се превърнали в ежедневна мишена."

Нискън премина през другата част от въпросите си с огромен ентусиазъм: щатската неравнопоставена публична училищна система, проблемът с масовото хвърляне в затворите и как нюйоркчани не трябва да приемат нито едно от двете, "особено, когато имаме този малък, нещастен, оранжев мъж в Белия дом."

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: refinery29.com, twitter.com, pinknews.co.uk, nydailynews.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитноСпортНовиниПсихологияАнкетиИнтервюта