Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Променете начина, по който виждате проблемите си: 10 въпроса, които да си зададете

Променете начина, по който виждате проблемите си: 10 въпроса, които да си зададете

Променете начина, по който виждате проблемите си: 10 въпроса, които да си зададете - изображение

В живота има редица неща, които са напълно извън нашия контрол. Всъщност, единственото нещо, което наистина можем да контролираме, е начинът, по който ще решим да се справим със ситуацията. Въпросите, които задаваме на себе си, предизвикват нашите отговори. Когато усетите трудности в разбирането на проблемите си, задайте си следните въпроси.

1. Прехвърлям ли вината за проблемите си на някой друг?

Въпреки че това ще ви накара да се чувствате по-добре, ролята на жертва не променя нищо в голямата схема на живота. Трябва да ви е ясно, че когато поставяте вината върху другите, те няма да правят опит да ви помогнат да се справите с проблемите си.

2. Дали не съм прекалено строг със себе си?

Когато се занимавате с няколко проблеми наведнъж, е лесно да се чувствате сякаш просто не сте достатъчно добри. Това обаче е напълно погрешно. Ако се опитвате да дадете най-доброто от себе си, най-доброто, което можете да постигнете, е достатъчно доброто.

3. За какво трябва да бъда благодарен и позитивен в тази секунда?

Най-надеждното средство за преодоляване на негативността е способността да гледате на нещата с положително отношение. Когато сте фокусирани единствено върху лошите страни на живота, не е възможно да намерите щастие.

4. Има ли нещо, което тая у себе си, и трябва да пусна?

Когато се борите с проблеми, е подходящ момент да погледнете навътре и да видите дали има нещо, което задържате у себе си, и трябва да го пуснете да си отиде. Въпреки че е трудно, премахването на този допълнителен багаж е емоционално освобождаващо и ще улесни фокусирането върху текущите ви проблеми.

5. С какви проблеми мога да бъда благодарен, че не се налага да се справям?

Да, може би минавате през лош период, но винаги може да е по-зле. Отделете минута и се запитайте: "Кой знае през какво още можех да преминавам в този момент?"

6. Какво научих?

Поуките от минали събития и проблеми ще окаже влияние върху начина, по който се развива вашето бъдеще. Да, вие трябва да живеете за днешния ден, но не забравяйте за предишните си проблеми, защото те могат да ви помогнат да създадете по-силно бъдеще за себе си.

7. Имам ли твърде много очаквания към другите?

Това корелира с въпрос № 1. Не поставяйте очаквания върху другите, за които знаете, че са напълно нереалистични.

8. Трябва ли да простя на някого?

Когато задържате гнева, той просто се влива дълбоко във вас. Някой може да се е отнесъл погрешно с вас в миналото, но това не означава, че няма моменти, в които човек не заслужава прошката. Запитайте се: "Има ли някой, на когото трябва да простя?"

9. Поставям ли твърде много очаквания върху себе си?

Не поставяйте твърде много товар върху плещите си. Това прави живота значително по-труден. Освободете някои от очаквания си и оценете живота и отношенията, които имате тук и сега.

10. Дали съзнанието ми е достатъчно ясно, за да се справя с това?

Когато се появят проблеми, не е необичайно да се побъркате. Това обаче обгръща ума ви и затруднява справянето с тези предизвикателства. От решаващо значение е да се съсредоточите върху проблемите с ясна глава.

По статията работи: Елиза Трайкова 

Източник: viralnovelty.net

Снимка: пак там

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСпортИнтервютаОрганизацииЛеченияОбразованиеБотаника