Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Приложение свързва жените по света и ги превръща в приятелки

Приложение свързва жените по света и ги превръща в приятелки

Приложение свързва жените по света и ги превръща в приятелки - изображение

Всичко започва една петък вечер преди четири години в Дъблин – Елва Кари е разочарована, че всичките й приятели са твърде заети или уморени, за да отидат на танци с нея. Затова тя решава да се обърне към Тиндър и постига необикновени резултати. Кари променя предпочитанията си в социалната мрежа, така че в близост до нея вместо мъже да се вписват жени, на които тя обяснява, че иска просто да потанцува.

Но младата жена далеч не очаква да получи положителен отговор с подобни размери. Над 100 жени, чиито планове съвпадат с нейните, й отговарят в Тиндър. Малко след това тя създава тайна Фейсбук група и така се ражда идеята за "GirlCrew" – платформа, в която жените могат да създават нови приятелства и да участват в забавни мероприятия, като излети и вечерни срещи.

Елва, Памела и Ейн заедно
Елва (Кари), Памела и Ейн заедно

Понастоящем организацията наброява над 100 000 потребители в 50 града по света, от които Дъблин, Ню Йорк, Лондон и Мелбърн. Кари обединява усилията си с Памела и Ейн, за да доведат "GirlCrew" до процъфтяващата общност, каквато е днес. Миналото лято организацията дори разработва и пуска на пазара безплатно приложение, което е достъпно за изтегляне за iOS и Андроид.

Приложението стартира официално в САЩ в началото на този месец март на Международния ден на жената. На уебсайта на общността има различни видове групи и събития, от които можете да избирате спрямо тяхната тематика. Категориите включват мода, фестивали, музика, спорт, пътуване и много други.

"GirlCrew" предоставя на жените по света подкрепа под формата на мрежа, към която могат да се присъединят, за да намерят нови приятели и просто да споделят проблемите си. И докато жените от различните части на света може се различават по отношение на своите интереси и култура, според една от съоснователките много хора се изправят пред същата несигурност и затруднения, когато се опитват да срещнат нови хора.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, refinery29.uk, girlcrew.com, pixabay.com/bg 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиПсихология