Начало Лайфстайл Красота и стил Грим и прическа Предайте блясък и обем на тънката коса

Предайте блясък и обем на тънката коса

Предайте блясък и обем на тънката коса - изображение

Чувствате ли се неудовлетворени от фината структура на косъма и липсата на обем на вашата коса? Ако отговорите положително на този въпрос, сте попаднали на точното място. Не се тревожете излишно, тъй като с подходящите грижи тънката и слаба коса ще придобие блясък, и обем, за които дори не сте и мечтали.

Ефективни грижи за тънка и слаба коса:

Шампоан и балсам

Поддържането на косата чиста и подхранена е първата стъпка в ефективната грижа за тънката и слаба коса.

  • Каквато и да е структурата на вашата коса, нейното измиване и почистване с мек шампоан е от съществено значение. Изборът на подходящ шампоан, предназначен за конкретния тип коса е от изключителна важност, както и начина на измиване.
  • Когато изплаквате косата си от шампоана, използвайте хладка вода, а не студена или топла. В противен случай, корените на косата ще отслабнат и е много вероятно да се изправите лице в лице с косопада.
  • Синтетичните шампоани съдържат много разяждащи химикали и оказват неблагоприятно влияние върху структурата на тънката коса. Препоръчително е да използвате продукти, които са на растителна основа и съдържат хидратираща съставка с ефективно действие, като масло от ший, кокосово масло или етерично масло. Избирайки био козметика в грижа за косата, вие ще запазите доброто й здравословно състояние.
  • Уверете се, че шампоана, който използвате не уврежда прекалено косата ви. Ако до момента сте използвали по-силно измиващо средство, прекратете неговата употреба, за да преустановите увреждането на косъма и предприемете необходимите мерки за нейното възстановяване.
  • След като сте измили косата, нанесете подходящ балсам, който ще я подхрани в дълбочина и ще я поддържа жизнена през целия ден. По правило шампоанът и балсамът трябва да са от една и съща серия, за да се допълват в тяхното действие. В противен случай, съставките на единия козметичен продукт биха могли да противодействат на съставките, съдържащи се в другия продукт и крайният резултат да се окаже неудовлетворяващ.

Правилна грижа за тънка коса

Необходимо е грижите за тънка коса да се полагат с мъдрост и внимание. Това е друг съществен момент, който трябва да имате предвид в грижата за красотата.

  • Ако косата ви е тънка и слаба, трябва да предприемете всичко необходимо, за да предотвратите нейното увреждане и последваща загуба. Решете я много внимателно и нежно, за да запазите обема й.
  • Винаги използвайте гребен с широки зъби, за да намалите косопада. Друг добър вариант са четките за коса с естествен косъм или йонните четки и в никакъв случай синтетичните, които са прекалено твърди и биха могли да нанесат допълнителни поражения на косъма.
  • Горещината и химическата обработка на косата със сигурност са в неин ущърб, така че е най-добре да ги избягвате. Използвайте естествени стилизиращи продукти и продукти, придаващи блясък.
  • Не сушете косата със сешоар, а я оставете да изсъхне сама. В случай, че не разполагате с това време, използвайте йонен сешоар, който ще образува невидим филм около всеки косъм и ще го поддържа хидратиран през целия ден.  
  • За да придадете обем на косата си, използвайте сешоар за коса с дифузер, като преди това нанесете серум за обем. По този начин косата ви ще изглежда значително по-гъста и обемна.

И накрая, но не на последно място, не забравяйте добре балансираната диета, физическите тренировки и здравословният сън, който е с продължителност поне осем часа.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлБотаникаФизиологияСнимкиХранене при...Алт. медицинаНовиниПроизводителиЛечения