Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Основателят на Бенетон издъхна в дома си на 77-годишна възраст

Основателят на Бенетон издъхна в дома си на 77-годишна възраст

Основателят на Бенетон издъхна в дома си на 77-годишна възраст - изображение

На 77-годишна възраст Джилберто Бенетон, единият от основателите на известната модна марка Benetton, издъхна в дома си в Тревизо. The Benetton Group обяви смъртта на основателя, съобщавайки, че Джилберто Бенетон е починал след кратко заболяване.

В последните си минути той е бил заобиколен от най-близките си хора – съпругата си Лала, дъщерите му Сабрина и Барбара и зет му Ермано.

През целия си живот Джилберто води скромен начин на живот, далеч от светлините на прожекторите. Докато братятя му обикаляха целия свят, той предпочише дискретен и скромен начин на живот. 

През далечната 1965г. Джилберто, заедно с двамата братя – Карло и Лучано, заедно със сестра си Джулиана създават предприятието Бенетон. В малко селце в североизточнатъа част на Италия ( Понцано Венето) стартира техния общ бизнес. Първоначално основната идея е изработването на плетива. Доста бързо меките пуловери в различен цвят се търсят от хората.

Най-известен със своите модни марки United Colors на Benetton и Sisley, Benetton Group се превръща в един от най-големите търговци на дребно в света, постигайки господство на улицата с мрежа от 5000 магазина в 120 страни.Може би най-емблематичното за марките си остават шокиращите реклами ( на расова, религиозна основа) които правят марката популярна в световен мащаб. В една от тях цветнокожа жена кърми бяло бебе.

 

Джилберто Бенетон беше вицепрезидент на семейния холдинг, вицепрезидент на компания за заведения за бързо хранене в страната. Списание Forbes оценява състоянието на Джилберто на около 2,7 млрд. долара. 

Бенетон бе подложен на натиск, когато стана ясно, че някои от дрехите му са произведени в завода в Ранчо Плаза в Бангладеш през 2013 г. Сградата се срина, убивайки най-малко 1 130 души и предизвиквайки международно огорчение заради условията там.
 

Преди 3 месеца на 74 години от този свят си отива по-малкия брат на Бенетон – Карло. 

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: edition.cnn.com; dw.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияПатологияЛюбопитноНовиниСнимкиИсторияНормативни актовеАнкетиСпециалистиБотаникаЛечения