Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Освобождават слон, държан половин век във вериги

Освобождават слон, държан половин век във вериги

 Освобождават слон, държан половин век във вериги  - изображение

След повече от 51 години, 70-годишният слон Гаджира, който принадлежи на кралското семейство Аунд, в района Махаращра, Индия, е освободен. В продължение на половин век животното изпълнява задълженията си като храмов слон, а местните го възприемат като голям поклонник, тъй като той играе важна роля в празненства и тържествени шествия.

слон

Гаджира, чието име се превежда като "Кралят на слоновете", се „пенсионира“ и е поверен на спасителна и рехабилитационна организация за диви животни, която трябва да се грижи за него до края на живота му.
Кралското семейство му организира подобаващо сбогуване. Местните хора обаче стават много емоционални и враждебни, тъй като Гаджира се готви да напусне. Те се събират в големи групи и с всяка изминала минута атмосферата става все по – обтегната. Полицията се намесва, за да осигури защита на спасителния екип, който пристига, за да прибере Гаджира.

слон

При медицинския преглед лекарите установяват, че животното се нуждае от спешна помощ във връзка с абсцеса на нокътя му, който започва да се разпространява към бедрото му, в допълнение към абсцесите на тазобедрената става, а ходилата му започват да се разлагат.

слон


В крайна сметка слонът е транспортиран до новия си дом с единствената, специално разработена, линейка за слонове в Индия.

С пристигането на линейката в „Службата за опазване и грижа за слоновете“, Гаджира първо предпазливо опипва земята с хобота си, преди да извади внимателно крака си от превозното средство, след което за първи път ходи без вериги на краката.

слон

Гаджира вече прекарва деня, наслаждавайки се на пресни плодове и зелен фураж, а след храната се пръска в личния си басейн. Ветеринарните лекари лекуват слона ежедневно. Медикаментозно те източват абсцесите му, и изготвят специален хранителен режим за него, който включва различни видове добавки, за да може животното да възвърне силите си.

добре дошъл

Към днешна дата Гаджира е щастлив и живее без страх. Най-хубавото от всичко, е, че той вече не е принуден да бъде атракция по време на тържества.

източник: boredpanda.com 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайл