Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Опра Уинфри за смисъла на подаръците по Коледа

Опра Уинфри за смисъла на подаръците по Коледа

Опра Уинфри за смисъла на подаръците по Коледа - изображение

Това, което ми харесва най-много в предстоящите коледни празници е, че хората са по-отворени да дават, споделят и активно да мислят как да разпространяват повече щастие. Няма по-добро чувство със сигурност.

Все още си спомням първия път, в който подарих подаръци не само на моето семейство и приятели, а зарадвах човек, когото не познавах. 

Бях репортер в Балтимор, когато разказах историята за една млада майка и нейните деца. Не мога да си спомня точно с каква трудност са се сблъсквали тогава те, но никога няма да забравя как отидох в техния дом и заведох цялото семейство в мола, за да им купя зимни палта. Те оцениха този жест, а аз научих и почувствах колко е хубаво да направиш нещо неочаквано за някого.

От този момент, края на 70-те години на миналия век, бях благословена от способността да подарявам наистина велики подаръци за хора от цял свят. Подарявах домове. Коли. Пътешествия по целия свят. Услугите на прекрасна бавачка.

Но вярвам, че най-добрият дар, който всеки може да даде е този на споделянето.

Преди пет години, по време на 50-ия ми рожден ден, всяка жена, която присъстваше на празника ми, написа бележка, в която сподели какво означава за нея нашето приятелство. Всички бележки бяха поставени в сребърна кутия. Тази кутия все още има ценно място на нощното ми шкафче. В дните, които изпитвам по-малко радост, изваждам някоя бележка, оставям се на спомените да ме завладеят. 

През 2005 година празнувах в моя дом "Балът на легендите". Събрах 18 жени, които са били основатели, иноватори за времето си, а останалите бяха по-млади жени, чиито успех е вследствие на усилията на предишното поколение.

"Балът на легендите" на Опра Уинфри е тридневен празник на Опра Уинфри, по време на който се почитат 25 афроамерикански жени в сферата на изкуството, забавленията и гражданските права/активизма.

Получих благодарствени писма от всички "млади" на този бал. Писмата бяха калиграфирани и събрани в книга. Те са сред най-ценните ми притежания. И те ме вдъхновиха наскоро дя помогна на близък в беда. Какво направих: обадих се на всичките му приятели и ги помолих да напишат мили думи за него, които след това направих под формата на книга.

Дадох на някой друг това, което ми беше дадено.

Всеки подарък е вашият начин да изразите какво вие изпитвате към друг човек.

Знам със сигурност, че ние сме на този свят с мисия, така че поддържайте радостта през всички сезони.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: oprah.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСоциални грижиЛюбопитноСнимкиТестовеНовиниРецепти