Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 1

Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 1

Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 1 - изображение

Подготвяте се за следващата си екскурзия и сте избрали Африка за дестинация? Страхотно! Вече си мечтаете как ще видите разнообразни племена, диви животни и ще си спретнете едно лудо сафари. Представяме ви един по-реалистичен поглед към този континент. Най-вероятно ще разбием на "пух и прах" всички митове, които "витаят" около тайнственото място, на което ще погледнете с други очи. 

В Африка няма технически напредък

Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 2

Около 90% от африканците имат мобилни телефони. Има програмисти, които създават свои собствени приложения и игри. Например местните предприемачи полагат грижи за земеделските стопани с препоръки за отглеждане на добитък и информация за природни бедствия. Освен това производството е много добре развито, а в някои конкретни страни се произвеждат големи машини и автомобили.

Африка е гореща пустиня

Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 2

Доста често, когато някой чуе за Африка, той незабавно визуализира образите на покритата с пясъци гореща пустиня Сахара. Всъщност Африка има невероятно голяма площ от тропически гори, планината Килиманджаро, други заснежени върхове и савана.

В Африка живеят само чернокожи  

Свикнали сме да вярваме, че само чернокожи обитават континента. Истината е, че Африка е дом на повече от един милиард души, които са от различни култури и с различен цвят на кожата. Тази "пъстра палитра" се формира от многообразните цветове на кожата на предците и големият брой имигранти от Европа и Азия, които са останали в Африка или са избягали в африканските страни, защото са били преследвани.

Африка е обитавана от диви животни

Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 2

Толкова много телевизионни предавания, филми и карикатури, които ни показват, че Африка е обитавана от диви животни, които свободно се скитат из природата и лесно могат да нападнат човек. Но в действителност повечето сафарита се извършват през зимните месеци, когато потенциално опасните змии и насекоми са в режим на хибернация. Що се отнася до дивите животни, повечето от тях сега живеят в национални паркове. Случаите на атаки срещу хора са изключително редки и се случват, когато хората умишлено влизат в контакт с животните или се опитват да ги ловят.

Нивото на престъпността в Африка е изключително високо

Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 2

Истината е, че туризмът е силно развит в африканските страни и те постепенно се превръщат в модерна и предпочитана дестинация сред западните туристи. Само Южна Африка се посещава от 1,5 милиона души годишно. Това се дължи на факта, че нивото на обслужване се подобрява с времето, а условията за туризъм значително се развиват, като същевременно се осигурява уникална възможност да бъдете близо до природата и екзотичните животни.

Африка няма културно наследство

Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 2

Като мислят за Африка, някои хора си представят примитивно общество без развита култура и дори история. Африка заслужено е наречена люлка на цивилизацията - има много древни сгради и паметници на културата, които са под постоянна охрана. В Кения има повече от 200 архитектурни паметници.

Африканците живеят под прага на бедността

Непознатата Африка: 17 мита, които развенчаваме специално за вас – част 2

Действително има страни, които живеят под прага на бедността, но всъщност те са много по-малко, отколкото някои хора си мислят. Като цяло икономиката в африканските страни не се различава много от другите развиващи се страни. В същото време доста държави в Африка инвестират много в туризма, като изграждат удобни хотели и места за отдих, за да привличат туристи.

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияНовиниСнимкиЛюбопитноБотаника