Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Невероятната Мерил Стрийп и възгледите й за живота

Невероятната Мерил Стрийп и възгледите й за живота

Невероятната Мерил Стрийп и възгледите й за живота - изображение

Една от най-бляскавите звезди в Холивуд – Мерил Стрийп, спечелила сърцата на милиони хора по целия свят, е номинирана 21 пъти за Оскар, 31 пъти за Златен глобус и още десетки пъти за други авторитетни награди. Нейните роли са я отвели от Африка и плажовете на Гърция, та чак до света на Дисни.

През дълголетната си актьорска кариера тя съумява да съхрани брака си вече 40 години и да отгледа четири деца. За да стигне до тези успехи както в личен, така и в професионален план, тя се опира на собствена философия за живота. А ето и някои от основните й житейски възгледи.

Благотворителност без публично изразено внимание

Малко известна е благотворителната й организация Silver Mountain Foundation, която Стрийп основава заедно със съпруга си. Заедно те даряват милиони долари, подкрепяйки различни каузи.

Вдъхновяващата актриса е от малкото знаменитости, които даряват, без да очакват каквато и да е реклама.

Домашните задължения са за всеки

Никой не знае какво точно се случва в дома на Мерил Стрийп, но един от най-известните й цитати, който се върти в социалните мрежи е следният:

"Опитвам се да живея колкото се може по-обикновен живот. Няма как да се разглезиш, ако сам си гладиш дрехите."

Имайки предвид професионалните успехи на актрисата, тя със сигурност може да си позволи някой, който да върши домашните задължения вместо нея. Но тя се стреми да води нормален живот, който да й припомня всеки ден, че трябва да стъпва по земята, а не да лети в облаците, независимо колко успешна е в кариерата си.

Важни са уменията, а не външният вид

Стрийп е споделяла, че когато е била малка, не се е чувствала уверена във външния си вид. Това я е накарало да се фокусира предимно върху таланта си и начините за развитието му, а не върху красота си.
С този тип възгледи младата Стрийп се е почувствала освободена от комплекси и преследване на изкуствени идеали. Тя не се е притеснявала дали ще бъде най-красивата звезда на червения килим, а дали ще бъде най-талантливата... И успява.

Мащабно мислене

Всички изпадаме в ситуации на стрес, тревожност, гонене на крайни срокове и пр. В човешката природа е да се поддаваме на тези емоции и те да ни превземат изцяло. Но ако се успокоим и се замислим за момент, ще видим, че на света има много по-сериозни и по-глобални проблеми от тези, които ни спохождат ежедневно в личен план.

Стрийп е разказвала, че, ако може да се върне назад във времето, би отделила повече енергия и умисъл в ролята, която играе сред обществото и културата. Именно това е важното нещо, върху което трябва да се концентрира един истински успешен човек – посланията, които оставя в обществото.

Най-важното е човек да съхрани семейството си

В свое участие в подкаст Мерил Стрийп разказва за това как избира ролите, в които играе. За нея най-важен фактор се оказва времетраенето на работния ден и местоположението на снимачната площадка. Това винаги е било приоритет за актрисата, за да може да планира времето си, оставяйки си достатъчно време, което да прекарва със своето семейство.

Сама признава, че ако работи на бюро всеки ден от 8 до 5 вероятно не би могла да изгради семейните си връзки по начина, по който успява с работата в киното. С гъвкавия работен график и големите почивки между заснемането на филмите, тя е успяла да култивира значима привързаност между децата и съпруга си.

Редактор: Милена Минчева

Източник: goalcast.com

Снимки: wallpapercave.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл