Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Мерил Стрийп: Всяко наше действие или дума оставя следа след нас

Мерил Стрийп: Всяко наше действие или дума оставя следа след нас

Мерил Стрийп: Всяко наше действие или дума оставя следа след нас - изображение

Мерил Стрийп се счита от мнозина за най-добрата актриса на всички времена. Както самата тя ще ви каже"  актьорството включва в себе си много повече от процеса на преструване. В най-извисената си форма, актьорската игра е изучаване на човешката природа и показване на съчувствие и разбиране към тези, "които на повърхността изглеждат много различни от нас". А Мерил Стрийп е майстор в занаята.

Стрийп е изградила кариерата си със забележителна способност да се трансформира по невероятен начин всеки път, когато поема нова роля. С 20 номинации за академичните награди Оскар и три победи, тя е получила повече номинации от всеки друг актьор, мъж или жена, в историята на наградите Оскар. Също така е номинирана цели 30 пъти за наградата"Златен глобус" и има осем победи, което й дава най-много номинации и победи на всеки актьор.

Културното влияние на Мерил Стрийп е признато не само от президента Барак Обама два пъти: когато е наградена с Националния медал на изкуствата през 2010 г., както и с президентския Медал на свободата през 2014 г. През 2017 г. холивудската актриса присъства на наградите "Златен глобус", където е удостоена с "Сесил Б. Демил" от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. 

Всички, които са имали възможността да се докоснат до нейната личност - на живо или пред екраните, са наясно колко пряма и земна е Мерил. Това е и основната причина звездата да има фенове, които я обожават по целия свят. Преди дни чаровната актриса навърши 69 години, но тя нито за момент не спира да работи и да ни радва със силните си трансформации.

"Почерпете" се с малко мъдрост от великата Мерил Стрийп. Винаги тя!

"Всяко наше действие или дума оставя следа след нас".

"Не губете време да се притеснявате за кожата или килограмите си. Усъвършенствайте се и развивайте всички способности, които са ви дадени на тази земя".

"Не обичам целия блясък и суета на холивудското общество. Истинско удоволствие изпитвам, когато комуникирам с моето семейство. Предпочитам да се разходя в планината с приятели, отколкото да съм на поредното бляскаво парти. Това е такава загуба на време".

"Вярвам в силата на смеха. Лесно е да се обезоръжите всеки, ако умеете да го разсмееете".

"Най-великият дар на човека е неговата способност да бъде съпричастен"!

"Незабавното удовлетворение не идва бързо".

"Мисля, че вашето собствено АЗ се проявява по-ясно с течение на времето".

"Някои хора са изпълнени със състрадание и желание да вършат добро, а други просто се оставят по течението".

"Искам да почувствам живота, докато го живея".

"Скъпите дрехи са загуба на пари".

"Няма формула как да се създаде перфектно семейство – всичко е въпрос на преговори и взаимни компромиси".

"Обсебването е привлекателно нещо".

"Добре е, че Земята е кръгла, че не виждаме твърде далеч напред".

"Не можете да потискате нещата, които ви правят човеци. Няма смисъл да се опитвате".

"За мен външността не е силен коз и никога не съм играла с тази карта. Но се оказва, че е много освобождаващо – да не зависиш от своя външен вид".

"Всички ние трябва да приемем остаряването. Животът е скъпоценен дар и когато загубим някого, осъзнаваме, че всеки един ден ни е подарен".

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: goalcast.com; inc.com

Снимки: variety.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл