Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Невероятната история на Глория Рамирез - "Токсичната лейди"

Невероятната история на Глория Рамирез - "Токсичната лейди"

Невероятната история на Глория Рамирез - "Токсичната лейди" - изображение

Глория Рамирез (11.01.1963-19.02.1994) е жена от Ривърсайд, Калифорния, която получава прозвището "Токсичната лейди" от медиите, след като няколко медицински сестри от болницата в Ривърсайд се разболяват, след като се докосват до кръвта й.

Глория имала 2 деца и била домакиня. Тя е от мексикански произход и била доброволец в основното училище.

Около 20:15 часа на 19.02.1994 Рамирез, която страдала от рак на шийката на матката, била докарана в спешното отделение на болницата от парамедиците. Тя била изключително объркана, страдала от тахикардия и Чейн-Стоксово дишане.

Сестирте й инжектират диазепам, мидазолам и лоразепам, за да я упоят. След като станало ясно, че Рамирез не се повлиява от лекарствата, медицинският екип се опитва да дефибрилира сърцето й. В този момент няколко човека забелязват течност, приличаща на плодов сок и с мирис на чесън, която изглежда излиза от устата й. Една от сестрите - Сюзан Кейн взема кръв от ръката на Глория и усеща амониевата миризма, идваща от спринцовката с кръвта.

Сюзан Кейн дава спринцовката на Джули Горчински, която забелязва някакви частички, плуващи в кръвта на Глория. В този момент Кейн припада и е изведена от стаята. Скоро след това на Горчински започнало да й се гади. Тя споделила, че се е замаяла и също напуснала стаята на Глория, след което отишла в помещението, пригодено за медицински сестри. Друг човек от медицинския екип я пита дали е добре, но преди да отговори и тя припада. Морийн Уелч, която също асистира прегледа на Глория, е третият човек, който припада. Веднага след това на персонала е наредено да евакуира всички пациенти от спешното на паркинга пред болницата. В крайна сметка 23 души се разболяват, а 5 са хоспитализирани. В 20:50 часа - след 45-минутна дефибрилация, Рамирез е обявена за мъртва. Причината - бъбречна недостатъчност, свързана с рака, от който страда.

Разследването
Департаментът по здравеопазването се свързва с този в Калифорния, от където биват изпратени двама учени - д-р Ана Мария Осорио и Кирстен Уолър. Те интервюират 34 души от медицинския екип на болницата, които са били на работа в нощта на 19 февруари. Използвайки стандартни и обикновени въпроси, двете жени веднага достигнали до факта, че всички хора, които са показали симптоми като загуба на съзнание, неспокойно дишане и мускулни спазми, са имали няколко общи неща. Медицинските сестри, които са работили най-близо до Рамирез и са обработвали кръвта й са били изложени на най-висок риск.

Други фактори обаче, които не корелират с тежките симптоми, не изглежда да съвпадат с познатия сценарий. Разследването показва, че по-засегнати са жените, отколкото мъжете и всички имат нормални кръвни изследвания след докосването до кръвта на Рамирез. Осорио и Уолтър вярвали, че целият медицински екип е изпаднал в масова истерия.


Теориите
Възможна роля на диметил сулфоксид: Горчински отрича да е изпадала в масова истерия и посочва собствената си медицинска история като доказателство. След близостта с кръвта на Рамирез, тя прекарва две седмици в интензивното отделение с проблеми с дишането. Тя развива хепатит и асептична некроза на коленете. Нетърпелива да изчисти името си и да спечели делото срещу болницата, тя и Сюзан Кейн се свързват с Национална лаборатория "Лорънс Ливърмор".

От лабораторията смятат, че Рамирез е приемала диметил сулфоксид - разтворител, използван като мощен обезмаслител, като домашен лек за болката. Други хора, използвали тази субстанция, посочват, че тя има миризма на чесън. Продаван под формата на гел в магазините, той също обяснява и мазния вид на тялото на Рамирез. Учените от "Лорънс Ливърмор" споделят, че диметиловият сулфоксид в системата на Размирез е причинил запушване на бъбреците. Кислородът, подаден на Рамирез парамедиците, си въздейства с диметил сулфоксида до образуване на диметил сулфон. Той се кристализира при стайна температура, което обяснява частичките в кръвните проби на Рамирез. Токовите удари, подавани по време на дефибрилацията, след това се превръщат в диметил сулфат - мощен отровен газ, който може да причини същите симптоми, които е причинил на медицинския персонал, който е преглеждал Глория Рамирез.

Окончателно заключение и погребение: Два месеца след смъртта на Рамирез, разложеното й тяло е освободено за независима аутопсия и погребение. Учените от лабораторията също са повикани, за да докажат, че употребената от Глория субстанция е причината за появата на симптомите при персонала от болницата. Семейството на Рамирез не е съгласно. Патологът на семейство Рамирез не е в състояние да определи причината на смъртта, защото сърцето на жената е липсвало, останалите й органи са замърсени, а тялото й е прекалено разложено. Тя е погребана 10 седмици след смъртта си в гробището в Ривърсайд.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноИсторияНовиниХранене при...БотаникаЗдравни съветиОткритияЛеченияКлинични пътекиСнимкиСпециалистиНаправления в медицинатаАлтернативна медицинаМедицински изследванияЗаведенияНормативни актовеОрганизацииФизиологияИнтервютаКомпании и организацииСоциални грижиСпортДиетиАптекиАнкети