Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 16 от най-скъпите материали в света (1 част)

16 от най-скъпите материали в света (1 част)

16 от най-скъпите материали в света (1 част) - изображение

В продължение на много векове хората вярват, че златото е един от най-скъпите материали в света. Това, обаче, е абсолютно погрешно.

Bright Side съставят списък от най-скъпите материали, подреждайки ги отгоре надолу. И златото дори не е в челната тройка.

16. Шафран - $ 11 за грам

Тази подправка е уникална, съчетавайки фантастичен вкус и много ползи за здравето. Нейният производствен процес отнема много време и усилия, но ароматът и лечебните свойства на шафрана са ненадминати от всяка друга подправка.

15. Злато - $ 56 за грам

Най-добре познатият скъпоценен метал. Златото е ценено от незапомнени времена и всички красиви неща неизбежно биват сравнявани с него.

14. Родий - $ 58 за грам

Метал от групата на платината, който е изключително рядък. За да добиете представа, нека да кажем, че един тон от земната кора съдържа около 0,001 грам родий.

13. Платина - $ 60 за грам

Платината е рядък благороден метал със сребрист стоманен цвят. Също като златото, тя е изключително устойчива на киселини, алкални и други съединения.

12. Метамфетамин - $ 100 за грам

Ако сте гледали В обувките на сатаната, вероятно знаете за какво говорим. Метамфетаминът е забранен от закона и е добре, ако не сте го виждали до момента.

11. Рог от носорог - $ 110 за грам

Рогата са ценни със своите лечебни свойства, а от тях стават масивни дръжки за ножове. Заради бракониерите, бедните носорози вече са на ръба на изчезване.

10. Хероин - $ 130 за грам

Опиат, който променя възприятието ни. За пореден път, по-добре е, ако никога не сте го виждали. Ако филмите говорят истината, то е много трудно да бъде набавен и може би това е причината да бъде толкова скъп.

СТАТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ТУК >>>

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСъставкиЛайфстайлНовиниИсторияСпортСнимкиРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЕ-тата в хранитеПсихологияАлт. медицинаБотаника