Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Науката твърди, че изменението на климата оказва съществено влияние върху нашите личности

Науката твърди, че изменението на климата оказва съществено влияние върху нашите личности

Науката твърди, че изменението на климата оказва съществено влияние върху нашите личности - изображение

Разбира се, знаем, че изменението на климата засяга много различни неща, но това откровение надминава нашите очаквания. Възможно ли е изменението му да повлияе на нашата личност?

Ново проучване ни подсказва, че личностите ни се оформят според температурите в района, в който сме отгледани, а след като глобалното затопляне променя тези температури и климатични модели, нашите личности следва да се променят наред с това. Изследването проучва как температурата влияе върху навиците на хората въз основа на това къде живеят. Температурата очевидно ни влияе до такава степен, че да диктува дали желаем или не да изследваме нашия околен свят и други подобни неща.

За това проучване изследователите разглеждат личните въпросници на хора, живеещи в умерен и екстремен климат по цял Китай. То включва около 5 500 души от най-малко 59 различни града, а след това вземат участие и хора от САЩ - около 1,66 млн. души с 12 500 различни пощенски кодове. Резултатът сочи, че хората, израснали в мек климат, независимо от техния доход, пол или страна, са по-приятни от останалите.

Някои учени вярват, че тези открития са необичайни. Ако можете да преодолеете странността на идеята обаче, тя има своя смисъл. Авторите на това проучване заявяват, че в бъдеще трябва да се направят нови изследвания по въпроса, за да се разбере колко голяма тежест има изменението на климата върху нашите личности. Тъй като промените в температурите продължават, кой знае, скоро можем да се окажем само сянка на самите себе си.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: awarenessact.com

Снимка: biobungalow.weebly.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЛюбопитноПсихологияСнимкиЗдравни съветиТестовеИсторияЛичности