Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Мъжки лъвове са заснети как се опитват да се съвкупят

Мъжки лъвове са заснети как се опитват да се съвкупят

Мъжки лъвове са заснети как се опитват да се съвкупят - изображение

Двойка мъжки лъвове е уловена да се опитва да осъществи полов акт от фотограф в националния парк Йоркшир в северна Англия. Двойката е част от група от 13 лъва, които са приютени в английския резерват.

Мъжки лъвове

Фотографът аматьор Ръс Бриджис, който посетил туристическата атракция със съпругата си, уловил кадъра на 19 август. Бриджис заснел как единият от мъжките лъвове тръгва към друг самец, възсядайки го и притискайки го към земята. След това очевидно те започнали да се "съвкупяват".

"Обикновено те лежат спейки и не правят нищо, когато отивам да ги снимам, но този път те бяха изправени и готови за действие. Любимата ми снимка е онази, на която си показва езика," казва Бриджис.

"Никога не съм виждал снимка на двама мъжки един върху друг, като единият да е с изплезен език – сякаш се гордее с онова, което прави."

Хомосексуалното поведение сред мъжките лъвове всъщност е доста често срещано. И не става въпрос за съвкупяване. Подобни брачни ритуали като търкане на муцуните, галене, търкане на глави и игриво търкаляне наоколо, вече са наблюдавани както в природата, така и в плен. Мъжките двойки се обвързват няколко дни, преди да се качат един върху друг. Специалистите твърдят, че около 8% от възсядането се случва с други мъжки.

Бриджис е уловил двойката възседнали се мъжкари в близост до лъвица, на чиято муцуна определено не е изписана страст. Според фотографа тя изобщо не проявява интерес към случващото се. Всеки път, когато някой от двамата мъжки се доближавал към нея, тя замахвала с лапа към муцуната му. Не е необичайно лъвиците да се държат по този начин, затова не се вглъбявайте прекалено в нейното поведение.

Два мъжки лъва

Хомосексуално поведение се наблюдава и при лъвиците. Този феномен се среща предимно при животни, отглеждани в плен, но не е изключение и в дивата природа. Може би мъжките лъвове са просто по-големи ексхибиционисти?

От 90-те години насам в Африка популацията от диви лъвове е намаляла с около 43% и докато техният вид се определя като уязвим, други подвидове като азиатският лъв и западноафриканският лъв се възприемат като застрашени и критично застрашени. Смята се, че на Земята са останали по-малко от 20 000 лъва.

по статията работи: Величка Мартинова

източник: iflscience.com

Още по темата:

4.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияНовиниПсихологияЛюбопитноАнкетиИнтервютаРецептиДиети