Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Мръсни чорапи ще помагат на учените, за да установят защо привличаме комарите

Мръсни чорапи ще помагат на учените, за да установят защо привличаме комарите

 Мръсни чорапи ще помагат на учените, за да установят защо привличаме комарите - изображение

Вие ли сте този, който се събужда по време на почивка, покрит с ухапвания от комари, докато приятелите и семейството ви спят спокойно и сладко?

За щастие, учени извършват задълбочен анализ защо комарите „обичат“ кожата на определени хора. За целта те ще използват чорапи, за да разберат вероятната причина.

чорапи

Британски изследователи планират да събират миризливите чорапи от 200 набора от еднояйчни и двуяйчни близнаци в опит да установят каква е ролята на човешката генетика в процеса на подбора, който комарите правят.

Учените планират да поставят чорапите в аеродинамичен тунел с комари и да наблюдават реакциите им, надявайки се, че ще намерят, както естествено отблъскващи, така и естествено атрактивни миризми, които след това ще могат да изследват.

комари

Водещият изследовател Джеймс Логан, медицински ентомолог от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина заявява: "Ние знаем много малко за генетиката за това, което ни прави привлекателни за комарите. Надяваме се, че това проучване ще ни даде повече информация за механизмите, които помагат да променим миризмите на тялото, за да станем повече или по-малко привлекателни за тези същества. Ако идентифицираме важни гени обмисляме да разработим хапче или лекарство, което кара тялото ни да прогонва тези животинки“.

Докато чакаме проучването да ни даде отговора, има някои фактори, които вече знаем, че могат да ни направят по-привлекателни за тези гадини.

комар

Например, изследователите установяват, че хората, които издишват повече въглероден диоксид, са магнити за комари, докато има данни, които предполагат, че по-високи хора, както и бременни жени или тези в определена фаза на менструалния цикъл също са по-привлекателни за този вид същества.

бременна жена

източник: cosmopolitan.com

снимки: pixabay.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияАлт. медицинаИсторияВидеоЛичности