Начало Лайфстайл Красота и стил Козметика Мит или Магия - действат ли наистина серумите за растеж на мигли

Мит или Магия - действат ли наистина серумите за растеж на мигли

Мит или Магия - действат ли наистина серумите за растеж на мигли - изображение

Когато за пръв път пробвах серум за растеж на мигли бях доста скептична. Все пак се реших да опитам, защото чувах доста позитивни мнения от подобни продукти. Сега съм изключително благодарна, че съм се поддала на любопитството си. Радвам се, че отделях по няколко секунди всеки ден, за да нанасям тази магическа козметика по миглите си. Ефектът от продължителна употреба е толкова смайващ, че наистина смятам тези серуми за вълшебни.

Но дали това не е само плацебо ефект?

Стимулират ли наистина растежа на миглите тези серуми?

Дерматологът Франческа Фуско дава отговор на нашите въпроси.

"Някои серуми за мигли и вежди помагат до известна степен. Те са благоприятни, защото хидратират челото и фоликулите, предотвратявайки пречупването на косъма и добрия му вид. За други обаче е доказано в специализирани проучвания, че наистина имат влияние върху растежа на миглите, както и увеличената им гъстота." - разаснява Фуско.

Тя споделя още, че основната съставка, която наистина стимулира растежа, е биматопрост. Но за да има ефект, трябва да се ползва много продължително време. Почти невъзможно е да видите бърз резултат от подобен продукт. Средно на жена са нужни около 8 седмици, за да проличи разлика в миглите й.

Колкото и чудотворни да са тези серуми, все пак ще трябва още малко старание от ваша страна, за да поддържате миглите си здрави. Това включва главно:

  • избягвайте употребата на водоустойчива спирала;
  • правилно и редовно почистване на грима с тоник или мицеларна вода.

Спазвате ли тези две прости правила и нанасяте ли ежедневно серум за мигли, със сигурност ще постигнете невероятна промяна в очите си. Лицето ви ще бъде като от реклама за козметика, без дори да ползвате грим.

Редактор: Милена Минчева

Източник: popsugar.co.uk

Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиМикробиологияИстория