Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Мисията на Мис Франция 2018 – да помага на жените с онкологични заболявания

Мисията на Мис Франция 2018 – да помага на жените с онкологични заболявания

Мисията на Мис Франция 2018 – да помага на жените с онкологични заболявания - изображение

Маева Куке е името на новата "Мис Франция 2018". Двадесет и три годишната претендентка успя да грабне короната в престижното състезание. Победителката е родом от френска провинция и от малка се явява на конкурси за красота и печели множество титли. Към днешна дата тя живее и учи в Лил, Франция, но мечтата й е да стане адвокат.

Тържествената церемония, която бе гледана на живо от милиони зрители, тази година премина под мотото: "Да подкрепим всички жени, които са жертви на сексуално насилие". Изборът на тази тема е свързан със скандала около холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

По време на церемонията се излъчи черно-бял клип, озаглавен "Победителките в конкурси за красота се мобилизират срещу насилието над жени. Аз съм свободна да избера онзи, когото харесвам, както и да кажа "Не". Аз съм силна, уверена във възможностите си и красива. Аз съм себе си! ", се казва в клипа.

Мис Франция 2018

Въпреки темата за сексуалното насилие Маева Куке има лична кауза. Тя ще оказва помощ на жени, които водят битка с рака. Нейната кауза е лична, защото майка й също страда от коварното заболяване. Благодарение на победата Куке ще участва в множество социални и благотворителни инициативи, свързани с тази болест.

Двадесет и три годишната Маева ще представи Франция на конкурса "Мис Вселена".

Тази година в конкурса "Мис Франция: се явиха 30 претендентки на възраст между 18 и 24 години, които се бореха за престижното отличие.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: thelocal.fr; wikipedia.org; connexionfrance.com

Снимки: twitter.com; english.jschina.com.cn

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноСоциални грижи