Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Мексиканки сключват брак с дървета, за да ги спасят от изсичане

Мексиканки сключват брак с дървета, за да ги спасят от изсичане

Мексиканки сключват брак с дървета, за да ги спасят от изсичане  - изображение

Жени в Мексико се отказаха да сключват брак с мъже, а вместо това решиха да се оженят за дървета. Струва ви се налудничаво? Факт! Имаме доказателства - множество снимки, които се разпространиха в социалните мрежи. На фотосите се виждат булките, облечени в бяло, които прегръщат и целуват кората на палмите, обещавайки им вечна вярност.

булка и дърво

Трябва да отбележим, че сватбите нямат правна стойност. Дърветата не могат да дадат съгласието си за брачен съюз, но те се нуждаят от защита. И тук се крие разковничето!

булка и дърво

Сватбата е направена с цел да привлече вниманието към проблема с незаконното изсичане в Сан Хасинто Амилпас, щата Оахака. Около една трета от територията на Мексико е покрита с гори, а тяхното опазване е голям проблем. Незаконната сеч се извършва от престъпни групировки, които изсичат масово дърветата. Оахака е един от петте щата, които са най-силно засегнати от обезлесяването.

булка и дърво

"Омъжи се за едно дърво" започва като ритуал за благодарност към майката земя, реализиран от местна организация. По-късно се трансформира в символична сватба, базирана на обичаите на инките, в който жените и мъжете сключват брак с дърветата. 

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: metro.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноАнкетиНовиниСоциални грижиЗдравни съветиТестове