Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Майка измисля интересен и забавен начин, чрез който децата й да учат химия

Майка измисля интересен и забавен начин, чрез който децата й да учат химия

Майка измисля интересен и забавен начин, чрез който децата й да учат химия - изображение

Смятате, че всички креативни методи за учене с децата са свършили? Грешите!

Миниатюрна лампичка светва в главата на тази креативна майка - да създаде игра, напомняща "Бойни кораби", която да е забавна и да успее да накара децата й да научат химичните елементи.

"Идеята ми изникна, защото се замислих, че в къщи играем доста често "Бойни кораби" - споделя Карън Трип. Тя е майка на 4 деца, която ги обучава у дома през последните 7 години.

"Учех с децата химичните елементи, но ни се искаше да измислим по-лесен и същевременно забавен начин за тяхното запомняне" - разказва още Карън.

Оказва се, че превръщането на периодичната таблица в игра за потъващи кораби, не е лоша идея. Децата се влюбват в играта и сега 11-годишният й син е голям фен на химията.

"Има постер на химичните елементи в спалнята си. Любимият му елемент е Айнщайний, тъй като името му допада най-много" - разказва още майката.

Правилата са толкова лесни, че дори децата, които все още не са започнали да изучават химия в училище, могат да играят заедно с по-големите деца.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиПсихологияСоциални грижиОрганизацииНормативни актовеЛеченияСпортОбразованиеТестовеИнтервютаВидеоРецептиНаправления в медицинатаОткритияЛичностиГеографияАлт. медицинаАнкетиХранене при...СпециалистиЗаведенияИзследванияКлинични пътекиБотаника