Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Криви зъби, дълга шия, една вежда – стандартите за красота по света - част 2

Криви зъби, дълга шия, една вежда – стандартите за красота по света - част 2

Криви зъби, дълга шия, една вежда – стандартите за красота по света - част 2 - изображение

Лепенките по носа в Иран

лепенки

Иран е столицата на ринопластиката. Независимо от високата цена на процедурата, мъжете и жените са готови да платят цяло състояния. Дори бедните събират пари, за да имат прав нос. В Иран да се подложиш на такива процедура е символ на социален статус (и на красота). Поради тази причина жените се разхождат гордо с лепенки след операцията, което предизвиква възхищение сред околните. Има случаи, при които хората нямат възможност да си направят тази интервенция, но въпреки това те обикалят улиците с лепенки, за да заблудят околните.

Бялата кожа в Тайланд

Бяла кожа в Тайланд

В редица страни в Азия наличието на бледа кожа е символ на красота и великолепие. В местните магазини се продават само кремове за лице и друга козметика, в които се съдържат избелващи съставки. Повечето хора отказват да ходят на плаж без специална маска, защото искат да осигурят на кожата си защита от вредните лъчи.

Жените с високо чело, племето Фулани, Африка

жени с високо чело

Най-важният признак за женска красота в африканското преме е високото чело. Повечето от местните премахват части от косата си, за да изглежда челото им по-голямо.

Жените с дълга шия, Бирма

жените с дълга шия

В един от регионите в Източна Бирма жените слагат на врата си множество метални халки, за да стане шията им по-дълга. Колкото по-издължена е тази част от тялото, толкова по-красива е невестата. 

Жените от племето падаунг носят месингови пръстени около врата си. Легендата гласи, че този вид пръстени предпазват дамите от тигрите.

Жените с разтегнати устни, племето Мурси

племето Мурси

Жените от племето Мурси в Етиопия разтягат долните си устни, като използват специални дискове. Колкото по-голям е дискът, толкова по-висок е социалният статус на момичето в обществото. Следователно зестрата, която трябва да се плати за нея, също струва доста.

Жените с една вежда, Таджикистан

жени с една вежда

В определени региони на Таджикистан наличието на една вежда се приема като знак за женска красота. Ако този ефект липсва по рождение, се постига с черен грим, който запълва празното пространство. Местните хора са убедени, че обединените вежди са индикация, че човек ще има дълъг и щастлив живот.

Вижте първата част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...СпортАлт. медицинаБотаника