Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Кои места са безопасни при пътуване в 7 различни вида транспорт?

Кои места са безопасни при пътуване в 7 различни вида транспорт?

Кои места са безопасни при пътуване в 7 различни вида транспорт? - изображение

На всеки от нас му се налага да пътува от време на време, независимо дали му харесва или не. Всеки път, когато ни предстои пътуване, ние преминаваме през избора на най-подходящия транспорт. След като вече сме избрали транспортно средство, се опитваме да намерим най-удобната седалка, за да можем да се насладим на приятно пътуване без дразнения. Но освен удобството, трябва да имаме предвид, че всеки път, когато пътуваме, сме изложени на риск от инциденти, така че е важно да изберем най-безопасното място за сядане. В края на краищата нищо не е по-ценно от нашия живот. Тази статия посочва най-безопасните места за сядане в различни видове транспорт. Така че следващия път да можете да пътувате удобно, но и безопасно. Тези седалки ви помагат да останете в безопасност в случай на катастрофа.

1. Кола

Опасни места:

Когато пътуваме с кола, всички ние наричаме мястото до шофьора "мястото на смъртника". Въпреки че това място е най-удобно, познато още като мястото на пътника, то е и най-опасното. Това е така, защото всеки път, когато сте изложени на челен сблъсък, водачът има тенденция да маневрира колата на безопасно място, като по този начин поставя лицето до себе си в опасност. Мястото точно зад седалката на пътника също не е безопасна, така че ако искате да имате безопасно пътуване, опитайте се да не заемате тези две позиции.

Когато не седим отпред, искаме да седнем до прозореца. Този избор е безопасен, доколкото седалката до прозореца е тази зад седалката на водача, както споменахме, тази зад пътника не е безопасна. Мястото в средата може да не е най-удобното, но то е най-сигурното - при злополука тази част от колата е най-малко деформирана.

2. Микробус

Опасни места:

Когато се предвижват с микробус, хората често са склонни да седят до прозореца, за да могат да се наслаждават на гледките, докато пътуват. Но тези седалки не са безопасни, тъй като части от стъклото могат да ви навредят в случай на злополука. На второ място, както в колата, и тук трябва да избягвате местата до шофьора.

Безопасни седалки:

Смята се, че заемането на седалки срещу посоката на пътуване, може да ви накара да се накара да се почувствате зле. Но истината е, че без значение дали ще предизвикат у вас гадене или не - те са най-безопасните места в микробуса.

3. Тролейбус

Опасни места:

Седалките до прозорците се считат за най-опасни, тъй като те могат да се счупят, причинявайки тежки наранявания. Седалките до прозорците, които се намират зад водача, трябва да се избягват на всяка цена, тъй като последствията от катастрофа се усещат най-силно на тези места.

Безопасни седалки:

Подобно на микробуса, най-безопасни са седалките, обърнати в обратна посока. Седалките по протежение на пътеката също са по-безопасни, тъй като имате повече място и няма да бъдете възпрепятствани в случай на злополука. Седалките в средата на автобуса също са безопасни, тъй като те са най-малко засегнати в случай на злополука.

4. Градски автобус

Опасни места:

Предното стъкло на градския автобус е огромно, така че предмети могат да минат през него и да наранят пътниците на първите два реда. Ето защо не сядайте на седалките, които се намират на първите два реда. Градските автобуси често сбиват блъскани и отзад, така че е разумно да не сядате и на последния ред. Седалките зад шофьора и до прозорците също трябва да се избягват, ако искате да пътувате безопасно.

Най-безопасните места:

Седалките в средата на кабината се считат за най-безопасните. Така че се чувствайте комфортно да заемате тях, ако имате този шанс.

5. Влак

Опасни места:

Седалките, които са в посоката на движение, са най-опасни, тъй като може да се нараните в случай на внезапно счупване. Седалките в първият и последният вагон също се считат за опасни, тъй като те са първите, които дерайлират.

Безопасни места:

Вагоните в средата са най-безопасните, тъй като те в повечето случаи не са засегнати в случай на произшествие. Така че, когато пътувате с влак, опитайте да резервирате място там. Седалките, противоположни на посоката на движение са силно препоръчителни.

6. Кораб

Опасни места:

Кабините в долния край на кораба са най-опасни, тъй като те са първите, които се наводняват, и са най-отдалечени от спасителните лодки. В случай на дупка в кораба, тези помещения първи се пълнят с вода, а вратите им може да се запечатат, така че опитайте да не резервирате тях, когато пътувате на круиз.

Безопасни места:

Кабините на най-горните палуби са най-безопасните, тъй като те са по-близо до спасителните лодки и са последните, които потъват, така че в случай на инцидент имате повече време да избягате.

7. Самолет

Когато говорим за самолет, не можете да разберете най-безопасните участъци, тъй като всички части на самолета се рушат в случай на произшествие. Но се смята, че седалките на най-задната страна на самолета са най-безопасните, докато седалките на предната част са най-опасните. Това е така, защото самолетите обикновено се разбиват от предната страна.

Източник: tapoos.com

Снимки: Пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСоциални грижиНовиниАнкетиСнимкиНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноОрганизацииПсихологияСпортЛеченияАлт. медицина