Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Картини от хашиш – една нестандартна лондонска изложба

Картини от хашиш – една нестандартна лондонска изложба

Картини от хашиш – една нестандартна лондонска изложба - изображение

В днешно време е рисковано да развивате незаконен бизнес като дилър на картини например. Но още по-рисковано е, когато произведенията, които продавате, са направени от наркотичното вещество хашиш.

Хашишът може да има най-различни форми и цветове, като това зависи от начина, по който са събрани смолистите жлези от растението и как точно е преработен продуктът. Самата направа на продукта се състои от два етапа - събиране на смолата и пресоване на смолата на блокчета или резенчета. Чрез специален допълнителен процес може да бъде извлечено и хашишово масло, което е с още по-силни съставки. Цветът на хашиша варира от светлокафяв до черен.

В Лондон бе представена изложба, в която картините са създадени изцяло от хашиш. Десет години нейният автор Греъм Гъсин работи по този нестандартен проект. Както може да се досетите много от галериите отказват да поставят тези произведения, които са направени от листата и пепелта на марихуана.
В крайна сметка експозицията The Mary Jane Paintings вижда бял свят, а нейният автор твърди, че не пуши трева, а само е пробвал веднъж по време на студенството си.

картини от хашиш

"Започнах тези картини преди около десет години и поради бавния процес, финансирането и трудността да ги покажа някога, постепенно работех и развих идеите си през това време. Няма конкретно послание - искам хората да мислят за потенциала и възможността изкуството да излезе извън границите на общоприетото", разкрива авторът на изложбата.

картини от хашиш

Както може да се досетите тези произведения трудно достигат до широката общественост, тъй като са незаконни, заради веществото, което се използва за тяхната направа.

"Говорих с редица адвокати за произведенията преди да ги изложа и всички бяха единодушни, че трябва да се направи съдебен тест върху картините. Трябваше да установим" истинското съдържание. След множество анализи и вложени средства установих, че активното съдържание все още е налице, но процесът на извличане на съдържанието на канабис от картините ще бъде много труден", споделя той.

"Харесва ми идеята, че този материал е "уличен ". Често усещам неговите следи в града, макар и това да е тема табу", споделя Гъсин, добавяйки, че изкуството от хашиш е " прост процес, но бавен ".

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: metro.co.uk; theartnewspaper.com; wikipedia

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиРецептиЛюбопитно