Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Канадски лекар изобрети желязна рибка, която помага на хората с анемия

Канадски лекар изобрети желязна рибка, която помага на хората с анемия

Канадски лекар изобрети желязна рибка, която помага на хората с анемия - изображение

Преди 6 години канадският лекар Кристофър Чарлз заминал за Камбоджа, където забелязал, че повечето от местните деца страдали от недостиг на желязо. Същото се отнасяло и за възрастните: повечето имали толкова жестоко главоболие, че дори не можели да работят.

Тогава д-р Чарлз изобретил тази щастлива желязна рибка, която предоставя 75% от дневната доза желязо, необходима на един възрастен организъм. Рибката може да се превърне в чудотворен лек за хората, страдащи от анемия, навсякъде по света.

2 милиарда хора по света имат анемия и страдат от липса на желязо, което в някои случаи може да доведе до смърт.

Този често срещан хранителен проблем лесно може да бъде решен със специални хранителни добавки, но за съжаление те са или недостъпни или прекалено скъпи за много хора по света.

С изобретението на д-р Чарлз всичко, което трябва да направите, е да варите рибката във вода или супа/яхния поне 10 минути.

Рибката може да бъде използвана няколко години.

Половината от камбоджанците, които използват желязната рибка по време на готвене, след 12 месеца вече нямали анемия.

Д-р Чарлз не планира да спре тук. Той вярва, че рибката може да се адаптира така, че да бъде подходяща за други развиващи се държави по света. Стискаме му палци мисията му да бъде успешна!

източник: brightside.me

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиИсторияНовиниХранене при...ЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаИзследванияЛеченияЗдравни проблемиФизиологияКлинични пътекиСпециалистиБотаникаЛайфстайл