Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Как са изглеждали древните хора

Как са изглеждали древните хора

Как са изглеждали древните хора - изображение

Ние сме любопитни да разберем как изглеждат древните хора. Разполагаме с портрети, но някои от тях представят субективно гледната точка на художниците. В някои случаи скелетните останки са единствените, останали от нашите предци, доказателства. С напредването на технологиите обаче съвременните учени успяват да пресъздадат как са изглеждали древните хора. Например, те пресъздават лицето на човек чрез структурата и анатомията на черепа. В тази статия ви каним да разгледате различните реконструкции на древните хора - някои от тях са живели стотици, дори преди хиляди години, но сега изглеждат толкова реални.

Мъж от Новокаменната епоха

мъж от Новокаменната епоха

Този човек е живял през неолитния период. Той е бил погребан преди около 5 500 години на територията на съвременна Великобритания. Той е роден 500 години преди да бъде положен първият камък от Стоунхендж. Мъжът е бил на възраст 25-40 години.

Ава, жена от Бронзовата епоха

Ава

Тази млада жена Ава, умира преди около 3700 години. Нейните останки са открити в Шотландия в гроб, изсечен в скала. Шотландският археолог Мая Хоул и съдебния художник Хю Морисън успяват да пресъздадат външния вид на жената.

Тутанкамон

Тутанкамон

Фараонът на Древен Египет и най-важният човек в египетската история управлява около 1332-1323 г. пр. Хр. Той се възкачва на трона на 10-годишна възраст и умира преди 20-ия си рожден ден. Благодарение на задълбочените изследвания и компютърна томография на мумията през 2005 г., светът успява да види как е изглеждал той. Както можете да забележите, външността му е имала женствени черти и той далеч не е бил съвършен.

Момиче от Древна Гърция

момиче от Древна Гърция

Това момиче живее в Атина и умира на 11-годишна възраст - приблизително 430 г. пр. Хр. По това време гръцката цивилизация е в разцвета си.

Гай Юлий Цезар

Гай Юлий ЦЕзар

The National Museum of Antiquities в Нидерландия създава макет на римския лидер. Учените сканират мраморен бюст от колекцията на музея. Изглежда, че имахме малко по-различна представа за това, как е изглеждала великата римска политическа фигура.

Древен римски жител, който умира в Помпей

древен римски жител

Катастрофалното изригване на Везувий унищожава древните римски градове Помпей и Херкуланеум. Според някои източници около 16 000 до 20 000 души загиват по време на природното бедствие. Британски медицински ескперт пресъздава лицето на древен човек въз основа на рентгенови и други характеристики на черепа. Учените го наричат "неизвестния човек": те не могат да намерят нищо, което да идентифицира социалния му статус или нещо за живота му.

Жена от Древен Рим, която умира в древния град Херкулан

жена от Древен Рим

Тази млада жена е една от 20-те, които се опитват да се скрият от изригването на Везувий в навес за лодки. Предполага се, че е била от богато семейство.

Млад мъж от Средновековието

млад мъж от Средновековието

Този човек е живял през Средновековието в Шотландия между 13 и 17 години. Предполага се, че е бил лекуван в болница и е умрял там. Учените използват съдебно медицинско моделиране, за да пресъздадат мускулите и тъканите на момчето. После използват компютърна програма, за да пресъздадат чертите на лицето му.

Ричард III, крал на Англия

крал Ричард Трети

Кралят на Англия и последният от рода на Плантагенетите живее през втората половина на 15-ти век. В пиесата на Шекспир Ричард III е представен като ужасно жесток и хитър човек. Учените обаче все още твърдят, че е наистина е трудно да се установи какъв човек е бил той. Останките на краля са открити на паркинг преди няколко години. Въз основа на тези данни и изучаването на кралския череп, учените създават този пластмасов модел на лицето на кралят на Англия.

Анри IV, крал на Франция

крал на Франция

Анри IV е живял около 1553-1610 г. Той е първият крал от династията на Бурбоните. Кралят се грижи за своя народ и за страната, а всички са го наричали "Добрият крал Анри". Той е убит на 57 години от католически фанатик. Въз основа на неговия скелетен материал, учените създават съвсем точен компютърен модел на външния вид на френския крал.

Йохан Себастиан Бах

Бах

Известният композитор Йохан Себастиан Бах е живял и създавал произведенията си през 17-ти и 18-ти век. Събирането на произведенията му съчетава почти всички жанрове на своето време, с изключение на операта. Учените пресъздават външния му вид въз основа на структурата на черепа му.

Максимилиан Робеспиер

Максимилиан Робеспиер

Максимилиан Робеспиер е истински диригент на идеи по време на "Царството на терора". Парадоксалното е, че е бил отведен на гилотината от бившите му последователи. Учените създават 3D реконструкция на лицето на Робеспиер въз основа на неговата отливка. Резултатът се оказва толкова противоречив, колкото възприетия образ на известния революционер.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЛайфстайлКомпании и организацииЛюбопитноСнимкиНаправления в медицинатаЛичностиОткритияГеография