Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Как езикът на тялото ви подсказва, че сте избрали грешния партньор

Как езикът на тялото ви подсказва, че сте избрали грешния партньор

Как езикът на тялото ви подсказва, че сте избрали грешния партньор - изображение

Езикът на тялото е често срещан начин за изразяване на чувствата  без думи. Във връзка той е много важен, тъй като влияе върху техните отношения повече от думи и фрази. Експертът по езиците, Яна Германка, казва: "За мъжете наистина е сложно да изразяват мнението си. По този начин, езикът на тялото може да допринесе за здрави взаимоотношения или да ви насочи, че сте избрали грешния партньор. За съжаление, поради стрес и умора, не обръщаме достатъчно внимание на сигналите, които изпращат нашите собствени тела, въпреки че следващите знаци говорят доста.

Ето на кои сигнали трябва да обърнете внимание, ако започнете да се съмнявате във взаимоотношенията с вашата половинка.

Разстоянието

Някои хора твърдят, че разстоянието е добре за една връзка, защото партньорите усещат липсата си. Други са на мнение, че разстоянието разрушава връзката. Според експерти идеалното разстояние между влюбените двойки е от 0 до 45 см. Ако някой от партньорите стане емоционално или физически отдалечен от вас - не иска да държи ръката ви, не върви близо до вас или пази дистанция от вас. Това е знак не само за физическа, но и за емоционална дистанция.

Непрекъснато разпитване или анализи

Не трябва да изпитвате необходимост да анализирате всяка стъпка или действие на партньора си, ако двамата сте в хармонична връзка. Ако се съмнявате в партньора си или не му вярвате, трябва да помислите дали имате бъдеще заедно или не.

Различно темпо

различно темпо

Това може и да изглежда маловажно, но експертите доказват, че щастливите двойки вървят с еднакво темпо. По този начин се показва вътрешната синхронизация между партньорите. Влюбените се опитват да вървят със същата скорост несъзнателно. Когато няма хармония в движението, в отношенията може да има проблеми.

Злорада усмивка

злорада усмивка

Никога не изпитвайте или демонстрирайте задоволство, че сте натрили носа на гаджето си. Злорадата усмивка показва несъзнателно, че се мислите за по-велики от половинката си. В една връзка партньорите трябва да са равни.

Отбранителни пози

 отбранителни пози

Кръстосаните крака и скръстените ръце показват, че човек не усеща никаква връзка с партньора си. Другият се е затворил в себе си – сърди се, предпазлив е или просто вече не се интересува от гаджето си.

Сбръчкани вежди

сбръчкани вежди

Изследванията на професор Джон Готман показват, че презрението е една от основните причини за развод. Сбръчканите вежди са ярък пример за критика и обвинение. Готман казва: "Никой не обича да бъде критикуван. Когато човек забелязва неодобрителен поглед на партньора си, той се опитва да се защити и да се предпази". Подобни ситуации водят до още повече проблеми.

Безразличие

безразличие

Партньорът ви вероятно е безразличен към вас, ако той или тя не ви гледа в очите, цъка си на телефона, докато вие му говорите, не иска да ви слуша. Това са само част от начините за потискане и манипулация. - един от начините за тяхното манипулиране и потискане. Нежеланието на партньора ви да обърне внимание на вашите мнения и чувства означава, че сте избрали грешния човек.

Ръката на врата

ръка на врата

Всички се опитваме да намерим начини да се успокоим в стресови ситуации. Когато хората се чувстват несигурни или са нервни и тревожни те докосват врата си с ръка. Подобен жест може също да показва, че човек крие нещо от партньора си.

Приятелско потупване по гърба

приятелско потупване по гърба

Приятелите ви може да ви потупат по гърба, за да ви подкрепи или да ви развесели. Но хората, с които сте интимно обвързани обикновено предпочитат да раздават прегръдки вместо потупвания. Все пак вие не сте съотборници,а двама души, които се обичат.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноСнимкиИсторияНовини