Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Как едно годежно парти спасява живота на непознат

Как едно годежно парти спасява живота на непознат

Как едно годежно парти спасява живота на непознат  - изображение
Снимка на плажа
Докато влюбена двойка от Сидни позира за снимка на плажа в събота вечер, един човек трескаво се бори за живота си сред вълните. 

Когато Джаксън Пар поглежда надолу, за да види снимката с приятелката си –  Масисън Макдоналд, той дочува писъци да идват отвъд брега, разположен на 70 км южно от града. Без да се замисли, Джаксън (който празнува годежа на своята братовчедка) започва да тича към брега и подминава жена, която крещи, че приятелят й се дави в морето.

Пар разказва, че е плувал в продължение на около пет минути, преди да достигне до Дейвид Пелман - почти надвит от бурното море. "На всеки 20 секунди можех да чуя заглушения вик за помощ, затова просто продължавах да плувам и се опитвах да следвам гласа“, пише той.

Четирима мъже от годежа са приветствани като герои, след като бързата им и смела реакция спасява живота на един човек. Според Пар решението на групата в последния момент да се насочи към стената от скали е това, което е влошило ситуацията им още повече:

"Бяхме се отдалечили много от плажа и скалите бяха значително по-близо, затова започнахме да плуваме към тях; стори ни се, че да се разбием е най-добрият избор, който можем да направим предвид обстоятелствата."

Парамедици
"Независимо дали можете или не можете да плувате, през нощта е твърде опасно и е важно да ценим живота, който имаме", пише Джаксън Пар.

Четвъртият спасител - Скот Колхард - скача във водата със сърф, докато тримата мъже се опитват да държат главата на Пелман изправена. "Момчето беше доста тежко, притесних се, че като се хване за Раян, ще го издърпа под водата", коментира Колхард. 

"Той се бореше за живота си с всички останали сили... Ние просто му казвахме, че трябва да се опита да се задържи върху дъската." В крайна сметка момчетата успяват да се измъкнат от хватката на вълните и парамедиците пристигат навреме. Джаксън Пар призова хората да избягват плуването през нощта, защото ситуацията лесно може има фатален завършек. 

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: dailymail.co.uk, au.news.yahoo.com, pexels.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлЗдравни съветиВидеоСпортЛюбопитноСнимкиАлт. медицина