Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Как да си осигурите интимност, след като вече сте родители

Как да си осигурите интимност, след като вече сте родители

Как да си осигурите интимност, след като вече сте родители - изображение

Романтиката, интимността и любовният живот не са нещо, което може да се отпразнува и прояви веднъж в годината в Деня на влюбените. Дори е някак абсурдно, ако се стремите да поддържате пламъка във връзката си само на този ден.

Особено трудна за разгаряне става искрата, когато вече имате деца. Осем часовият работен ден, целодневната роля на родители и домашните задължения вероятно ви изтощават толкова, че не ви остава и малко свободно време, в което да помислите един за друг. Но за да върви бракът ви благополучно, романтичните отношения трябва винаги да бъдат сред първостепенните приоритети в ежедневието ви. А ето и няколко съвета, с които по-лесно да постигнете това.

1. Оставете децата да си имат свое време и място

Добрите взаимоотношения между родителите са от изключителна важност за хармонията в цялото семейство. Вие двамата се започнали съвместния си живот, а децата са се появили като естествено продължение на връзката ви. След време те ще отлетят от семейното гнездо и ще бъдат самостоятелни личности. А вие ще останете със своя партньор.

За да можете да бъдете заедно и след това, се опитайте да разиграете този сценарий, още когато децата ви са малки. Оставете ги да си играят сами в стаята, пратете ги при баба и дядо, при някой приятел.

Уговорката може да бъде с приспиване или дори за няколко часа. Нека те да свикнат да бъдат самостоятелни, а вие си осигурете времето и възможността да се отдадете един на друг насаме.

2. Планирайте заедно времето си

С напредването на връзката изненадите са все по-трудно осъществими, но това е напълно нормално. Няма защо да си мислите, че връзката ви е в криза, само защото скоро той не е успял да ви изненада. Със сигурност времето и на двама ви е дефицит и планирането на среща, без другия да знае, може да се окаже пагубно.

По-добре организирайте съвместно дните си така, че в подходящи моменти и двамата да сте по-свободни, за да може да прекарвате пълноценно това време заедно.

3. Изберете си ден, в който да имате специални няколко часа един за друг

В зависимост от заетостта, бюджета и интересите си, планирайте един приятен уикенд, в който да заминете някъде, или просто дълъг следобед за филми и пуканки на дивана. И двете могат да бъдат еднакво приятни, стига да бъдете насаме.

4. Внимавайте с комуникацията

Понякога, с цел да изкажете желанията си, може да нараните половинката си. Ако имате нужда да прекарвате повече време заедно и да се забавлявате не му казвайте с недоволство "Ние никога нищо не правим". Това е все едно да му кажете "Само ме разочароваш". Опитайте се ясно да му обясните, че имате нужда да прекарате повече време само двамата, но и заедно да търсите начини да подобрите този аспект от връзката си. Намерете общите си точки, без да съдите другия за интересите му.

Редактор: Милена Минчева

Източник: mother.ly

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияСнимкиЗдравни съветиНовиниСоциални грижиОрганизацииАнкети