Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Как да се отървете лесно от негативната енергия

Как да се отървете лесно от негативната енергия

Как да се отървете лесно от негативната енергия - изображение

Случвало ли ви се е да влезете в стая, пълна с хора, и рязко да се почувствате изтощени, а в други случаи обикновен разговор с непознат да ви даде силен прилив на енергия и да ви накара да се усмихвате.

Хората сме като миниатюрни клетки, които непрестанно си взаимодействат, дори без да се докосват. Всички предаваме и приемаме енергия от околните. Но понякога негативните вибрации могат да надделеят и да ни накарат да се почувстваме зле. 

Ако след срещи с различни хора усещате изтощение, гняв, завист или страх, то вероятно защитата ви срещу тяхната лоша енергия не е особено надеждна и трябва да си помагате повече, за да предотвратите ефекта от неблагоприятната интеракция. А ето и няколко съвета от нас.

1. Преосмислете цялата идея за негативизма

На първо място трябва да осъзнаете, че всички енергийни източници са ваши учители и лечители. На тях просто гледайте като на извор на поучения и изводи за живота. Затова и трябва да наричате негативните енергии "ниски", защото те ви служат с по-ниски нива на ползотворно влияние.

2. Починете си с дълга вана

Това е перфектният начин да почистите аурата си от натрупаната ниска енергия. Ако добавите във ваната си някои ароматни масла като евкалипт и лавандула, заедно с малко морска сол, ще успокоите тялото и ума си.

След като излезете от ваната, водата ще изтече, носейки в себе си всички негативи, натрупани във вас.

3. Поставете здравословни граници

Имате ли такива? Ако не, то задължително трябва да изградите. Научете се да казвате "не", особено когато става въпрос за човек, за когото сте убедени, че ще ви натовари психически.

Няма как да бъдете приятели с всички хора, които ви заобикалят. Просто ограничете контактите си дотолкова, че да поддържате нормални познанства, без да лишавате себе си и да пренебрегвате чувствата си.

4. Повдигнете прилива си на енергия

Докато сте у дома, отваряйте по-често пердетата и прозореца. Оставете си минута да се насладите на гледката. Порадвайте се на природата и пейзажите, които ви заобикалят. Но най-вече бъдете благодарни за тези прекрасни неща.

Това ще освободи голяма част от негативизмите, наслоени в ума ви, защото ще ги накара да изглеждат незначителни пред красотата, която е пред очите ви.

5. Носете амулет

Кристалите са чудесни помощници в борбата с ниските енергии. Носенето на малък джобен камък от кварц или турмалин ще абсорбира негативните вибрации и ще подпомогне да стабилизирате енергийните си центрове.

Освен тези си позитиви, камъните могат да се превърнат в част от някое красиво бижу или аксесоар. Защо да не си набавите такъв още днес.

А вие как се справяте с негативните енергии?

Редактор: Милена Минчева

Източник: wellandgood.com

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...СнимкиЛюбопитноСпортФизиологияДиетиАлт. медицинаЛайфстайлНовиниРецептиЛеченияБотаника