Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Как да почистим дома си основно през новата година

Как да почистим дома си основно през новата година

Как да почистим дома си основно през новата година - изображение

Нова година – ново начало. Но с настъпването на 2019 при много от нас плановете за промяна бързо се загърбиха – прекалено много изгубено време и необмислени рискове.

И все пак ако сте се отказали от коренната промяна в живота си, то може да направите нещо стандартно, което ще ви донесе удовлетворение – да почистите основно дома си - да изхвърлите старите и непотребни дрехи и вещи. Като се замислите това е едно ново начало,нали? Интересувате ли се още?

Ето и нашите идеи:

Почистете стая по стая

спалня

Нова година е идеалното време да се направи задълбочено почистване на вашия дом. Първо, приберете коледната елха и всички аксесоари, свързани с отминалите празници. След това е време за разтребването на целия дом. Почиствайте стая по стая - направете всичко необходимо вашият дом да изглежда като нов.

Отървете се от непотребните вещи

възглавница

Почистването винаги е чудесно място за стартиране на промени, но създаването на истинска трансформация във вашия дом ще изисква от вас да направите още една крачка напред и да изчистите някои от нещата, от които не се нуждаете. На първо място, това може да изглежда малко обезсърчително, но бъдете безмилостни.

 "Ако нещо не е видяло светлина за цяла година (или повече) всъщност не се нуждаете от него. Важната част от тази стъпка е да бъдете методични. Не започвайте като отворите всички шкафове и извадите всичко от тях, тъй като купчината неща по пода, е по-вероятно да ви обезкуражи, отколкото да ви насърчи.

Вместо това използвайте същия план, за който ви споменахме по-горе – стая по стая. Процесът ще отнеме малко повече време, но той ще бъде много по-управляем и много по-вероятно да бъде финализиран.

Дарете това, което можете

възглавница

След процеса на почистване отделете вещите, които ще изхвърлите и тези, които ще дарите. Докато почиствате, отделете секунда, за да преосмислите изхвърлянето на стари, износени одеяла или леко използвано палто и вместо това го дарете на някой в нужда.

Свежи цветя у дома

цветя

Това може да звучи като малко нещо, но ще бъдете изненадани от въздействието, което редица свежи цветя могат да окажат върху всяка стая във вашия дом. Намирането на правилните цветове, височини и аранжировки може наистина да допълни съществуващия декор във вашите стаи. И правилните растения могат да направят много - от почистване на въздуха до предоставяне на домашна ароматерапия, за да повдигнат настроението ви или да ви помогнат да се отпуснете.

План за тази година и следващата

кафе и компютър

Един от най-добрите начини да се уверите, че ще почистите дома си, е да го планирате предварително. Изберете реда, в който ще разтребите стаите и в рамките на няколко месеца. Всъщност сега е идеалният момент да се планира не само за тази година, но (знаем, че това може да звучи лудо) и за предстоящия празничен сезон.

Отделете известно време, докато в ума ви все още е свежо, за да помислите как бихте искали да се справите с нещата следващия път. Записването на няколко бележки в началото на тази година със сигурност ще ви помогне да си спестите някои главоболия в края.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: thespruce.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноИсторияСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актове