Начало Лайфстайл Красота и стил Как да подстрижете косата си сами: стъпка по стъпка

Как да подстрижете косата си сами: стъпка по стъпка

Как да подстрижете косата си сами: стъпка по стъпка - изображение

Дишайте дълбоко и се подгответе психически и на практика: 

Първа стъпка: Вземете си инструменти

Трябват ви професионални стандартни ножици, огледала, фиби и гребен. Обърнете внимание на думата професионални! Старите, тъпи ножици по никакъв начин не трябва да доближавате до главата си, повярвайте. Имате нужда от чифт, които са лесни за употреба и достатъчно остри. Мислете за това като за инвестиция. Ще спестите много пари за фризьор в бъдеще, което ще изплати цената на ножицата още на втората подстрижка.

Втора стъпка: Пригответе се ...

Преди да започнете, се уверете, че косата ви е измита, подхранена и сресана. Ако решите да подстригва косата си, докато е мокра, това също е добре. Но имайте предвид, че когато е мокра, тя изглежда по-дълга, така че имайте предвид, че когато изсъхне, тя ще бъде по-къса. Ако решите да подстригвате косата суха, изправете я предварително, за да ви бъде по-лесно, а резултатът – по-прецизен.

Трета стъпка: Разделете косата

Започвайки отзад, разделете косата на секции. Хванете две трети от косата си на върха, оставяйки останалата една трета свободно пусната. Дайте косата си отпред, така че да можете да виждате това, което правите в огледалото.

Четвърта стъпка: Започнете

Колкото по-дълга е косата ви, толкова по-безопасно е това, което правите. Първо отрязвайте по малко - винаги можете да отрежете повече по-късно. Режете толкова право, колкото е възможно. Когато преминете към съседния участък, сравнете дължината, така че да сте сигурни, че отрязвате еднакво количество.

Пета стъпка: Направете обърната конска опашка и продължете

Срешете напред останалите две трети от косата си в обърната опашка и подстрижете косата направо през края й. Колкото повече отрежете, толкова по-смели ще са вашите слоеве. Отново, започнете с по-малко коса, а после ако желаете, отрежете още.

Стъпка шест: Огледайте и направете повторения (ако е необходимо!)

Използвайте огледала за проверка на предната и задната част на косата си. Внимавайте за всякакви неравности, а след това отрежете излишъка съответно. Ако искате да отрежете косата си по-късо, започнете целия процес наново от стъпка 3.

Самостоятелното подстригване изисква практика. Трябва да сте готови да правите грешки - и да плащате цената с вашето самочувствие! Но с достатъчно решимост, в крайна сметка ще се получи точно както го искате и ще се превърнете в собствения си фризьор. Успех!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиРецептиЗдравни съветиКлинични пътекиДиетиХранене при...Алт. медицинаНовиниБотаникаПроизводителиЛечения