Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Как да използвате цветята като фън шуй символ във вашия дом?

Как да използвате цветята като фън шуй символ във вашия дом?

Как да използвате цветята като фън шуй символ във вашия дом? - изображение

Езикът на цветята е универсален и съумява да пресече всякакви културни граници, интерпретации или значения. Фън Шуй използва цветята като символ в дома, базирайки се на това, че те предизвикват появата на едно и също чувство във всеки от нас - усещане за красота, грация и деликатност, чувственост. Със сигурност живите цветя са най-добрият избор за вашия дом, тъй като притежават лечебна сила, но бихте могли успешно да ги замените с техни снимки или умела изработка от коприна.

Цветята не само носят енергията на красотата и изяществото, но и подобряват Чи енергията на всеки дом, привличайки късмет и благоденствие. Фън Шуй умело използва символиката на цветята, а в тази статия ще ви представим най-популярните от тях.

Божур


Едно от най-чувствените цветя със завладяващо ухание отдавна се използва от Фън Шуй за привличане на любовта и романтиката. Това важи с особена сила за няколко розови божура. Символът на божура често се използва като метафора за женската красота. Някои фън шуй майстори не препоръчват образа на цъфтящ божур в спалнята на по-стара двойка, за да се избегнат аферите с по-млади жени.

Лотос

Лотосовият цвят символизира крайното съвършенство, тъй като неговата чистота не е засегната от калта, от която произхожда. В китайската медицина, всяка част от растението, от корените до венчелистчетата, притежава лечебни свойства, като по този начин се превръща в още по-силен символ за здравословен и хармоничен дом.

Черешов цвят

Най-ароматните цветове череша, както и ябълка, дрян, праскови или други подобни дървета, винаги са били използвани за канализиране на енергията за ново начало, чувство за свежест и невинност. Най-често образът на черешовия цвят се използва като "лек" в любовта и брака, а също така може да се използва като фън шуй лек за здравето.

Орхидея

Това красиво цвете се счита за класически фън шуй символ на плодородието. Орхидеята носи енергията на неопетнената природна симетрия и се превръща в символ на стремежа към съвършенство във всички области на живота. Изобилие, съвършенство, духовно израстване, красота и чистота, а като прибавим и силната универсална символика, която носи, не е изненада, че орхидеите са се превърнали в едно от най-популярните фън шуй растения за дома.

Нарцис

Според китайската култура, структурираната енергия на цветето нарцис благоприятства разцвета на кариерата, таланта и различните способности. То често се използва като фън шуй способ за по-добра кариера и подходящо възнаграждение за положения труд, като в повечето случаи се предпочита белият му цвят.

Хризантема

Хризантемата символизира спокойния живот и баланс. В същото време, това цвете притежава изключително силна Ян енергия, поради което се използва от Фън Шуй за привличане на късмета към вас и към вашия дом.

Независимо дали използвате свежи цветя от градината или от пазара, картина на цвете или снимка, вие със сигурност ще създадете добра Чи енергия, въдворявайки ги като фън шуй символ във вашия дом.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаРецептиСнимкиНовиниИсторияСоциални грижиАнкетиОрганизацииДиетиНормативни актовеПсихологияХранене при...Храни и ястияФизиология