Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Какво искат мъжете от една жена – експертите анализират

Какво искат мъжете от една жена – експертите анализират

Какво искат мъжете от една жена – експертите анализират - изображение

Джордж Крейн е доктор, който през 30-те години на ХХ век доктор създава скала, въз основа на която съпрузите могат да се оценяват един друг. Ако заспи с ролки я косата или се лакира с червен лак даден мъж отнема една точка.

Страшно е да си представим какви са били причините за кавгите между съпрузите тогава. Оттогава изминават почти 100 години и представата за добра съпруга се променя коренно. В тази статия ще разберем какви са изискванията на мъжете към дамите и какво очакват мъжете от една връзка.

Какво искат мъжете от една жена – експертите анализират.

Мъжете си падат по откровени жени

По-рано се смяташе, че всички мъже обичат комплименти от жената до тях. Но Rinatta Paries, професионален коуч и експерт по брака, твърди, че честността се оценява от мъжете точно колкото и верността, уважението и физическата привлекателност.
Мъжете искат да чуят истината от жените си. Да! Истината – да, но е и критиката. Най-общо казано, съвършената съпруга е тази, която изразява мнението си честно, без да осъжда и обижда съпруга си.

Мъжете обичат да говорят

Колкото и странно да изглежда, мъжете не са против дългите разговори и празните приказки. Противно на установеното схващане - мъжете не харесват жени, които винаги мълчат - те наистина се интересуват от това, какви са дългосрочните планове на техните половинки.

Говорител в Канзаския щатски университет и талантлив писател Деджи Акингбад твърди, че една от основните причини за раздялата при семействата е липсата на комуникация. Ако нямате за какво да говорите с мъжа си, това е много тревожен сигнал. Комуникацията ви помага да разберете чувствата на другия, докато не се научите да четете мислите му.

Мъжете са по-романтични от жените

Един американски киберпсихолог и експерт по междуличностни отношения, Гуендолин Сейдман, прави сравнителен анализ, доколко са романтични мъжете и жените. Изводите са изненадващи и интересни. Оказва се, че мъжете превъзхождат жените по отношение на романтиката. Това са ярките емоции, които са важни за тях в любовта. Представителите на мъжкия пол обикновено са първите, които изповядват чувствата си. Дамите са по-прагматични и придирчиви при избора на партньор в живота.

Мъжете харесват дами с грим

Повечето мъже твърдят, че няма нищо по-хубаво от естествената красота, но това е лъжа. Според американски сайт за запознанства, жените, които си слагат грим и се обличат добре, получават повече предложения за запознанства. Така че, физическата привлекателност и яркостта са характеристики, които все още се оценяват от мъжете.

Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха

Домашната храна е важна за мъжете. Патрик Уанис, психолог и треньор в областта на романтичните отношения, е сигурен, че готвенето е свещено.
Апетитните миризми създават усещане за уют. Освен това, мъжете се чувстват изключително щастливи, че любимата им жена е извършила този подвиг и се е научила да приготвя наистина сложна рецепта. Мъжете обичат жени, които готвят за тях и това не е стереотип.

Мъжете обичат да са активни в социалните мрежи

Ако не можете да си представите живота без Фейсбук или Инстаграм и можете лесно да споделите подробности за личния си живот с обществеността, имайте предвид, че това може да подразни вашата половинка. Мъжете са предпазливи от съмнителна популярност в социалните мрежи и не мечтаят да станат главни герои на публични клюки. Психолозите твърдят, че те предпочитат да избягват допълнително внимание и ценят жените, които могат да пазят личния си живот в тайна.

Мъжете обожават самостоятелни жени

Всичко е много просто: самодостатъчната жена е равноправен партньор в отношенията. С нея ще можете да преодолеете всички проблеми, вървейки ръка за рака. Силната жена е надеждна подкрепа.
Но това не е единствената причина - самодостатъчните жени са уверени в себе си и са доволни от живота си, което означава, че не са раздразнителни.

Мъжете се нуждаят от лично пространство

Психологът, Дебора Танер, заключва, че според нейните наблюдения, жените се стремят да прекарат цялото си свободно време с любимия си, докато мъжете предпочитат да запазят своята независимост и да прекарват времето си сами. В тази ситуация всяко семейство трябва да търси перфектния баланс в отношенията си. Но повечето експерти са съгласни, че задушаването и патологичната ревност могат да унищожат дори най-силното семейство.

Мъжете не винаги мислят за секс

Стереотипът, че хората мислят само за едно нещо, е напълно остарял. Джей Диаман, американски психолог, казва, че жените са частично виновни за появата на този стереотип. Всичко това, защото те чакат за определен вид поведение от своя партньор - смели и малко груби.
Всъщност за мъжете е важно не само физическата близост, но и усещането за тихо пристанище, топлина и разбиране.

Мъжете не се страхуват да направят връзката си официална

Мъжете всъщност не се страхуват от брака, но са много внимателни, когато започват нови отношения и се опитват да избегнат прибързани решения.
Последните проучвания, проведени в университета Бингхамтън в САЩ, показват, че на мъжете е необходимо повече време и емоция за преодоляване на стара връзка. Според статистиката жените са готови да се оженят много по-рано от мъжете. Невролозите обясняват тази пропаст с факта, че женският мозък, в сравнение с мъжкия, достига зрялост по-рано.
Както и да е, важно е да разберете емоционалните нужди на партньора си и да се грижите за него.

Мъжете мечтаят да имат еднакво синове и дъщери

Смята се, че всички мъже мечтаят да имат мъжка рожба, защото синовете продължават фамилното име. Те могат да ги вземат за риба и да споделят общия интерес да гледат футбол заедно. Въпреки това, според проучване, проведено от Института на Галъп през 2011 г., повечето респонденти мечтаят за момиченце. Психолозите обясняват тази тенденция с факта, че бъдещите родители се страхуват от проблеми, които могат да възникнат при отглеждането на момче - шеги, бой и възможни проблеми в училище.

Днес много потребители на интернет казват приблизително едно и също нещо - в съвременния свят полът на детето няма значение и сравняването на това дали момчетата или момичетата са по-добри е неприемливо.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиТестовеПсихологияЛюбопитноФизиологияАнкетиСоциални грижиСпортЛеченияЗдравни съветиНовиниХранене при...Клинични пътекиИсторияДиетиСпециалистиБотаникаАнатомияИзследванияПатологияАлт. медицинаОрганизацииНормативни актовеРецепти